Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Raparperijuustokakku

Raparperi on kevään ja alkukesän todellinen kausiherkku. Lempeän täyteläinen juustokakku ja kirpakka raparperi ovat täydellinen yhdistelmä. Kakun kaunis koristelu syntyy raparperivarsien kuorista.

Raparperijuustokakku
Raparperijuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 luomu kananmuna

Raparperihillo

  • 250 g raparperia
  • 2 dl hillosokeria

Tuorejuustotäyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 200 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 4 dl
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 3 kanelitankoa

Raparperikoristelu

  • 2½ dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 250 g raparperia

Ohje

  1. Aloita käsittelemällä raparperit hilloa ja koristelua varten. Höylää juustohöylällä tai kuorimaveitsellä raparperien punertavat ulko-osat pitkiksi suikaleiksi. Paloittele sisäosa. Siirrä suikaleet sivun odottamaan jatkokäsittelyä.
  2. Laita raparperipalat ja hillosokeri kattilaan kiehumaan. Keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes seos on paksuuntunut ja hilloontunut (n. 30 min). Jätä jäähtymään pöydälle.
  3. Valmista pohja: Nypi voi ja kuivat aineet kulhossa tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon muna. Taputtele seos leivinpaperilla pohjustetun ja voidellun irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja reunoille n. 2 cm:n korkeuteen. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min.
  4. Pohjan paistuessa kypsennä raparperisuikaleet. Kiehauta vesi, sokeri ja vaniljatanko (leikkaa auki ja kaavi siemenet) kattilassa. Laita suikaleet (4 - 5 kerrallaan) kiehumaan muutamaksi minuutiksi, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet, mutta eivät vielä hajoa. Nosta työlaudalle ja anna jäähtyä.
  5. Ota leivinpaperiarkki. Puno raparperisuikaleet leivinpaperin päällä koripunokseksi. Laita ensin suikaleita pystysuoraan vierekkäin siten, että suikaleiden väliin jää n. 0,5 cm. Nosta sitten joka toinen suikale nostamalla suikaleen alareuna ylös siten, että n. 4 cm yläreunasta jää leivinpaperille. Aseta ensimmäinen vaakasuora suikale taitekohdan alapuolelle. Palauta nostetut suikaleet takaisin suoriksi ja nosta ylös ne suikaleet, jotka edellä olivat suorina. Aseta taas vaakasuora suikale taitekohdan alle. Jatka näin kunnes punos on valmis. Laita levy pakastimeen, jotta sitä on helpompi käsitellä.
  6. Valmista juustotäyte. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Kiehauta 2 dl kermaa kattilassa, laita kerman joukkoon kanelitangot ja avattu vaniljatanko siemenineen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 - 8 min. Poista tangot ja sulata kermaan liivatteet. Sekoita tuorejuusto, maitorahka ja sokeri. Kaada kerma-liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Vaahdota loppu kerma, nostele tuorejuutotäytteen joukkoon.
  7. Levitä jäähtynyt raparperihillo pohjan päälle. Kaada hillon päälle tuorejuustotäyte, tasoita. Peitä ja nosta jääkaappiin hyytymään.
  8. Nosta raparperipunoslevy hyytyneen kakun päälle ja siisti reunat saksilla. Halutessasi voit saksia levyn valmiiden kakkupalojen mukaisesti, sillä sulanut levy on hankala leikata kakkulapiolla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 219 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 23,8 g
Rasva 11,7 g
Tyydyttynyt rasva 6,7 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search