Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Raparperi­piirakka pellillinen

Alkukesän raparperit maistuu ihanalle piirakassa, jonka mausteena on aromikas inkivääri. Tee piirakkaa kerralla koko pellillinen ja pakasta tarvittaessa ylimääräiset palat myöhempää herkkunälkää varten.

Raparperipiirakka pellillinen
Raparperipiirakka pellillinen

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
uunipellillinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmuna
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1½ dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte

  • 750 g raparperia
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Muruseos

  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun

Pohja

  • 200 g Valio voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmuna
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 1½ dl Valio maitoa

Täyte

  • 750 g raparperia
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Muruseos

  • 100 g Valio voita
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun

  • Valio Vanilla™ vaniljakastiketta

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos ja lopuksi kerma-maito.
  2. Taputtele taikina jauhoisin käsin voidellulle uunipannulle, myös reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.
  3. Keitä raparperi, inkivääri ja fariinisokeri kattilassa, kunnes raparperit on pehmeitä. Lisää pieneen vesitilkaan sekoitettu perunajauho samalla sekoittaen. Levitä esipaistetulle pohjalle.
  4. Yhdistä muruseoksen ainekset nyppimällä ja ripottele seos raparperin päälle.
  5. Paista 200 asteessa 25 min. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 270 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 32,1 g
Rasva 13,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,5 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1