
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
15 h
Yhteensä
16 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Kakkupohja
- 5 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan ja kostutus
-
10 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl korppujauhoja
-
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
Raparperitäyte
- 1½ l (750 g) raparperipaloja
- 3 dl sokeria
- 1½ tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 2 rkl vettä
- ½ dl perunajauhoja
- ½ dl vettä
Rahkatäyte ja kuorrutus
-
6 dl
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
3 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Kakkupohja
- 5 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan ja kostutus
- 10 g Valio Eila® voita
- 1 rkl korppujauhoja
- Valio Eila® maitojuomaa
Raparperitäyte
- 1½ l (750 g) raparperipaloja
- 3 dl sokeria
- 1½ tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 2 rkl vettä
- ½ dl perunajauhoja
- ½ dl vettä
Rahkatäyte ja kuorrutus
- 6 dl Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
- 3 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos kevyesti nostellen.
- Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun (ø 23 cm) kakkuvuokaan.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa 30 min. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä.
Täyte ja kuorrutus
- Laita raparperit, sokeri, (rosmariini) ja 2 rkl vettä kattilaan. Keitä ilman kantta välillä sekoittaen, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja hajonneet, n. 10 min. Siirrä sivuun.
- Sekoita perunajauhot ja vesi (½ dl) tasaiseksi suurukseksi. Kaada se raparperien joukkoon samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna seoksen kuumentua, kunnes kuplahtaa. Siirrä sivuun ja jäähdytä kunnolla.
- Vaahdota 2 dl kermaa ja 2 prk vaniljarahkaa kulhossa jämäkäksi vaahdoksi.
- Leikkaa kakku kolmeksi levyksi. Kostuta kakkulevyjä tarvittaessa tilkkasella maitojuomaa (erityisesti reunat). Kostutustarve riippuu raparperien kosteudesta. Täytä molemmat välit raparperi- ja rahkatäytteellä. Kostuta kansilevy päältäpäin maitojuomalla.
- Kelmuta kakku ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.
- Vaahdota 4 dl kermaa ja 1 prk vaniljarahkaa kulhossa. Kuorruta kakku kauttaaltaan ja koristele pursotuksin.
- Viimeistele kakku juuri ennen tarjoilua esim. sitruunamelissalla, syötävillä kukilla (esim. rautayrtti) ja raparperin kuorikiehkuroilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
206 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
25,3 g
Rasva
9,6 g
Tyydyttynyt rasva
5,4 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Eila® maitojuomaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.