Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.8
tähteä viidestä
20 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl tummaa sokeria, esim. intiaani- tai kookossokeria
- ½ tl leivinjauhetta
- 2 dl mantelilastuja
-
1¼ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Täyte
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 rkl lemon curdia eli sitruunatahnaa
- n. 450 g tuoreita mansikoita (ks. vinkki)
- 0 kg sitruunamelissan lehtiä
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe kulhossa. Murenna joukkoon mantelilastut (esim. kädessä puristamalla).
- Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina (irtopohja)piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
- Paista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin keski- tai yläosassa 13 - 15 min, kunnes pohja on kypsynyt ja hieman ruskistunut.
- Notkista tuorejuustoa sekoittamalla sen joukkoon 1 - 2 rkl vispikermaa. Vaahdota loppu kerma ja mausta lemon curdilla.
- Jos käytit irtopohjaista piirakkavuokaa, irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja laita tarjoiluastiaan.
- Levitä tuorejuusto pohjalle ja sen päälle viipaloidut marjat. Nostele maustettu kermavaahto lusikalla marjojen päälle.
- Viimeistele sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa heti.
MARJAVINKKI
- Osan mansikoista voit korvata vadelmilla, mustikoilla tai pensasmustikoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
292 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
21,6 g
Rasva
20,2 g
Tyydyttynyt rasva
6,3 g
Ravintokuitu
2,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunamelissan lehtiä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.