Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rapeat AURA uunimuikut

Rapeat muikut valmistuvat helposti uunissa. Kuorrutteessa maistuu rukiin lisäksi AURA. Tarjoile uunituoreet muikut mummonkurkkukastikkeen kanssa.

Rapeat AURA uunimuikut
Rapeat AURA uunimuikut

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g muikkuja esikäsiteltyinä
  • 1 dl ruiskorppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 pussi (150 g)
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Kastike

  • 2 dl
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ½ kurkku
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 500 g muikkuja esikäsiteltyinä
  • 1 dl ruiskorppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 pussi (150 g) Valio AURA® murua
  • ½ dl Valio Oivariini® juoksevaa

Kastike

  • 2 dl Valio turkkilaista jogurttia
  • ½ kurkku
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl sinapinsiemeniä

Ohje

  1. Sekoita korppujauhot, mausteet ja AURA. Pyöräytä peratut muikut seoksessa ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
  2. Valuta päälle Oivariini rasvaa. Paista 200 asteessa noin 15 min kunnes muikut ovat saaneet kauniin rapean pinnan ja väriä.
  3. Valmista kastike. Sekoita jogurttiin suikaloitu kurkku, tilli ja mausteet. Anna hetken tekeytyä ja tarjoile muikkujen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 159 kcal
Proteiini 11,5 g
Hiilihydraatti 4 g
Rasva 10,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1