Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
15 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.63
tähteä viidestä
272 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 dl kaurahiutaleita esim. Elovena
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä joukkoon munat.
- Laita taikina n. 2/3 rkl:n nokareina uunipellille leivinpaperin päälle (9-12 nokaretta / pelti). Jätä kauralastujen ympärille leviämisvaraa.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 6 - 7 min tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja ohuen rapeita. Jäähdytä, kauralastut rapeutuvat jäähtyessään.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
377 kcal
Proteiini
6,4 g
Hiilihydraatti
48,2 g
Rasva
16,9 g
Tyydyttynyt rasva
8,6 g
Ravintokuitu
2,8 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.