Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 6 dl durumvehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 6 kananmunaa
- 6 rkl oliiviöljyä
- 0 kg vettä (tilkka)
Salaattijuusto-pinaattitäyte
-
1 prk (180 g)
Valio Keittiön salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
- 1 pussi (250 g) pinaattia
- ripaus muskottia
Pinnalle
- 0 kg parmesaania
Jaa resepti
Ohje
Taikina
- Mittaa jauhot pöydälle tai isoon kulhoon ja lisää suola. Paina jauhojen keskelle kuoppa ja riko siihen munat. Lisää öljy.
- Riko munien rakenne haarukalla ja sekoita niitä ja jauhoja vähitellen sekaisin. Jatka työtä käsin ja vaivaa työpöydällä pehmeä, notkea taikina. Jos taikina tuntuu kovalta lisää tilkaa vettä, jos se on taas liian pehmeää, lisää vähän jauhoja. Vaivaa taikinaa pöydällä kunnes se irtoaa pöydän pinnasta.
- Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä noin puoli tuntia.
Täyte
- Höyrytä pinaatti ja purista siitä ylimääräinen neste pois. Hienonna juusto ja pinaatti. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
Raviolit
- Jaa taikina sopiviin palasiin ja käsittele yksi kerrallaan. Litistä palat ja vaivaa pastakoneen kautta useampaan kertaan. Noudata pastakoneen ohjetta.
- Taita levyt kolmeen osaan ja veivaa taas telojen kautta. Kun taikina on tasaista, tee siitä lopulta ohut levy jauhotetulle pöydälle. Jaa täytettä tasaisin välein taikinalle. Voitele välit munalla. Nosta päälle toinen kaulittu levy ja leikka neliöiksi.
- Vaihtoehtoisesti voit ottaa taikinasta pyöreitä pohjia, lisätä täytteen voidella reunat munalla ja nostaa toisen palan päälle. Painele reunat kiinni sormenpäillä.
- Anna raviolien kuivahtaa n. ½ t. Lisää ne runsaaseen, kiehuvaan veteen. Kun vesi alkaa kiehua uudelleen, keitä ravioleja 3 - 4 min. Valuta.
- Tarjoa ravioleja esimerkiksi peston kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
236 kcal
Proteiini
9,6 g
Hiilihydraatti
21 g
Rasva
11,7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
4,3 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vettä
- muskottia
- parmesaania
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.