Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
22 min
Yhteensä
1 h 2 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.1
tähteä viidestä
10 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl ruokokidesokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
-
1 prk (120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- 1 rkl (15 g) punaista elintarvikeväriä, esim. Dr. Oetker
- ½ tl valkoviinietikkaa
- ½ tl ruokasoodaa
Kuorrutus
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristeeksi
- 0 kg nonparelleja
Paistamiseen
- 12 Amerikan muffinivuokaa
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita muffinivuoat valmiiksi muffinipellin syvennyksiin.
- Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja kaakaojauhe.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
- Lisää munat vatkaten.
- Yhdistä smetana ja punainen elintarvikeväri pienessä lasi- tai teräskulhossa. Varo, ettei se värjää pöytää tai vaatteita.
- Lisää voivaahtoon vuorotellen jauhoseosta (siivilän läpi) ja smetanaseosta. Sekoita välillä.
- Yhdistä viinietikka ja sooda, sekoita nopeasti (seos kuohuu hetken) ja lisää taikinaan. Sekoita.
- Jaa taikina muffinivuokiin.
- Nosta pelti uunin ala- / keskiosaan. Paista 22 - 25 min tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
- Kuorrutus: Siivilöi huoneenlämpöiseen tuorejuustoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Lisää pienissä erissä vispikerma. Vatkaa koko ajan, kunnes seos on tasaista, kuohkeaa ja vaahtomaista.
- Pursota kuorrutus muffineiden pintaan. Koristele kirkkaanpunaisilla nonparelleilla.
- Säilytä kuorrutetut muffinit jääkaapissa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
345 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
31,6 g
Rasva
22,4 g
Tyydyttynyt rasva
12,7 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- nonparelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.