Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Red velvet muffinit

Miedosti suklaiset Red velvet muffinit ovat muunnos kuuluisasta Red velvet -kakusta. Kakun historia vie meidät Amerikan mantereelle. Leivonnaisen alkuperästä on kiistelty, mutta luultavasti se on kehitetty New Yorkin Waldorf Astoria -hotellin keittiössä 1920-luvulla. Yhtä kaikki se on yksi suosituimmista leivonnaisista USA:ssa.

Red velvet muffinit
Red velvet muffinit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1½ dl ruokokidesokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1 rkl (15 g) punaista elintarvikeväriä, esim. Dr. Oetker
  • ½ tl valkoviinietikkaa
  • ½ tl ruokasoodaa

Kuorrutus

Koristeeksi

  • 0 kg nonparelleja

Paistamiseen

  • 12  Amerikan muffinivuokaa

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita muffinivuoat valmiiksi muffinipellin syvennyksiin.
  2. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja kaakaojauhe.
  3. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
  4. Lisää munat vatkaten.
  5. Yhdistä smetana ja punainen elintarvikeväri pienessä lasi- tai teräskulhossa. Varo, ettei se värjää pöytää tai vaatteita.
  6. Lisää voivaahtoon vuorotellen jauhoseosta (siivilän läpi) ja smetanaseosta. Sekoita välillä.
  7. Yhdistä viinietikka ja sooda, sekoita nopeasti (seos kuohuu hetken) ja lisää taikinaan. Sekoita.
  8. Jaa taikina muffinivuokiin.
  9. Nosta pelti uunin ala- / keskiosaan. Paista 22 - 25 min tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
  10. Kuorrutus: Siivilöi huoneenlämpöiseen tuorejuustoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella.
  11. Lisää pienissä erissä vispikerma. Vatkaa koko ajan, kunnes seos on tasaista, kuohkeaa ja vaahtomaista.
  12. Pursota kuorrutus muffineiden pintaan. Koristele kirkkaanpunaisilla nonparelleilla.
  13. Säilytä kuorrutetut muffinit jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 345 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 31,6 g
Rasva 22,4 g
Tyydyttynyt rasva 12,7 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search