Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Red velvet nakukakku

Syvänpunainen ja samettinen Red velvet -kakku ei kaipaa monimutkaisia koristeita. Yksinkertainen tuorejuustokuorrutus paljastaa kakun punaiset reunat ja mehevöittää entisestään tätä kostean pehmeää kakkua.

Red velvet nakukakku
Red velvet nakukakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 dl
    Valio Kiehu® maitojuomaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Kiehu® maitojuoma 1 l
  • 0 kg punaista elintarvikeväriä

Täyte ja kuorrutus


Ohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää Oivariini, munat, etikka ja elintarvikeväri. Vatkaa hyvin sekaisin.
  3. Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi. Kaada taikinan joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa vielä muutama min.
  4. Jaa taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 23 cm). Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 25 min. Anna jäähtyä.
  5. Vaahdota tuorejuusto, kerma ja tomusokeri. Siirrä täyte pursotuspussiin, leikkaa kärkeen n. ø 1 cm:n kokoinen aukko. Pursota puolet täytteestä kakkupohjien väliin ja loppu kakun pinnalle. Pursota pinnalle ulkoreunasta alkaen rivi kerrallaan vieri viereen palloja. Vedä lusikan pesällä pallot litteiksi sisäreunasta kakun sisäosaa kohti. Pursota uusi rivi palloja hiukan edellisen rivin päälle. Pursota keskelle muutama pallo.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 322 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 36 g
Rasva 17,3 g
Tyydyttynyt rasva 6,6 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • punaista elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search