Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rex-kakku

Radiokakkunakin tunnettu Rex-kakku on retroherkku vailla vertaa! Tuhdin kaakaoleivonnaisen makua raikastaa ilmava kirsikkarahkakuorrutus. Kakun voit tehdä hyvissä ajoin valmiiksi sillä se säilyy jääkaapissa useita päiviä.

Rex-kakku
Rex-kakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g kookosrasvaa
  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • ¼ tl suolaa

Kirsikkavaahto

Lisäksi

  • 20  kandisokerikeksiä
  • pensasmustikoita
  • karhunvatukoita
  • 150 g kookosrasvaa
  • 100 g Valio normaalisuolaista voita
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • ¼ tl suolaa

Kirsikkavaahto

  • 1 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa kirsikka
  • 1 dl Valio Keittiön vispikermaa

Lisäksi

  • 20  kandisokerikeksiä
  • pensasmustikoita
  • karhunvatukoita

Ohje

  1. Sulata rasvat miedolla lämmöllä ja jätä jäähtymään.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Kääntele siivilöity kaakaojauhe ja suola joukkoon. Vatkaa jäähtynyt rasvaseos vaahtoon. Siirrä jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi. Vatkaa tasaiseksi.
  3. Kokoa kakku alustan päälle. Laita pohjalle 4 keksiä pitkät sivut vastakkain. Lisää täytettä nokareina keksien pinnalle ja levitä ohueksi kerrokseksi. Puolita keksi ja aloita sillä seuraava kerros siten että saumat eivät ole kohdakkain. Levitä päälle täytettä ja jatka samoin yhteensä viisi keksikerrosta. Päällystä kakun pinta ja sivut täytteellä. Siirrä jääkaappiin kovettumaan vähintään muutamaksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Vaahdota rahka ja kerma. Siirrä kakku tarjoilualustalle. Levitä vaahto kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Koristele halutessasi marjoilla.
  5. Leikkaa kakusta terävällä veitsellä ohuita viipaleita.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 419 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 24,6 g
Rasva 33,8 g
Tyydyttynyt rasva 24,9 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1