Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kippari®Valio Keittiön laktoositon ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
- 4½ dl vettä
- ripaus jauhettua valkopippuria
- 2½ dl pitkäjyväistä riisiä
- ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
- 350 g ruodotonta ja nahatonta lohta kuutioina
- ¼ tl suolaa
- ripaus jauhettua mustapippuria
Pinnalle
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
½ pussia (à 150 g)
Valio AURA® muruaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kylmää vettä
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna Kippari ja vesi kiehuvaksi. Lisää valkopippuri ja riisit, keitä kypsiksi. Sekoita välillä. Katso keittoaika pakkauksesta.
- Valmista riisin kypsyessä pinnalle tuleva taikina. Sekoita pehmeään voihin AURA. Lisää joukkoon jauho-leivinjauheseos ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikina pyöreäksi levyksi (n. Ø 23 cm) ja anna taikinan kovettua jääkaapissa kelmun sisällä.
- Voitele uunivuoka (Ø 23 cm). Voit käyttää myös annosvuokia. Sekoita kypsän riisin joukkoon ruohosipuli ja levitä seos uunivuoan pohjalle.
- Kuutioi lohi ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kuutiot riisiseoksen päälle.
- Leikkaa hieman kovettuneesta taikinasta suikaleita. Asettele ne kalan päälle siten, että muodostuu ristikko.
- Kypsennä 200 asteessa n. 15 min tai kunnes ristikko on kauniin värinen.
- Tarjoa salaatin kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
191 kcal
Proteiini
7,4 g
Hiilihydraatti
17,4 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4,6 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua valkopippuria
- jauhettua mustapippuria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.