Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Riisipuuro

Riisipuuro yhdistetään voimakkaasti joulunaikaan. Jännitys siitä kenen lautaselle puuroon piilotetttu manteli osuu on monille mieluinen joulumuisto. Riisipuuro on kuitenkin mainio arkiruoka muulloinkin. Mehukeiton tai maidon kanssa tarjoiltuna se sopii myös aamu- tai välipalaksi.

Riisipuuro
Riisipuuro

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • ½ tl suolaa

Ohje

  1. Kiehauta vesi. Lisää riisit. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin (n. 5 min)
  2. Lisää maito. Keitä puuroa hiljalleen 45 min koko ajan sekoitellen.
  3. Lisää suola, sekoita.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 89 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 12,9 g
Rasva 2,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search