Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kg hirven tai naudan paistia
- ¼ dl giniä
- 1 rkl mustapippuria myllystä
- 3 rkl rosmariinia hienonnettuna
- 1 rkl sormisuolaa
Uunipannulle
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl kokonaisia katajanmarjoja
- 1 l lihalientä
Kastike
- 5 dl paistolientä
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Jaa resepti
Ohje
- Hiero paistin pintaan gini ja mausteet. Laita paisti muovipussiin ja anna maustua kylmässä yön yli.
- Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
- Laita paisti korkeareunaiseen uunipannuun tai pataan. Lisää voi nokareina paistin päälle. Lisää vielä pannulle katajanmarjat ja lihalientä.
- Laita paistiin lihalämpömittari. Kypsennä 175 asteessa, kunnes paisti on saanut kauniin värin. Valele paistia kypsennyksen aikana ja lisää lihalientä tarvittaessa astiaan. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä ja valelua, kunnes mittari näyttää 77 astetta. Paisti on silloin täysin kypsä.
- Ota paisti uunista ja kääri folioon vetäytymään ennen leikkaamista.
- Valmista kastike. Siivilöi liemi ja kuumenna liedellä. Lisää crème fraîche. Halutessasi voit suurustaa kastikkeen pienellä määrällä vehnäjauhoja.
- Tarjoa esim. valkosipuliperunoiden kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
99 kcal
Proteiini
13,2 g
Hiilihydraatti
1,4 g
Rasva
4,3 g
Tyydyttynyt rasva
1,9 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.