Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
24 h 55 min
Yhteensä
25 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.75
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
viipaletta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio Eila® voita, huoneenlämpöistäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl korppujauhoja
- 1½ dl sokeria
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
1 prk (200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
- 1½ tl kanelia
Rommirusinat
- 1½ dl rusinoita
- ½ dl rommia
- 1 rkl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin rommirusinat. Yhdistä ainekset ja anna maustua huoneenlämmössä useampi tunti tai yön yli. Voit myös kuumentaa ainekset mikrossa n. 1 min tai kunnes neste kiehuu. Sekoita ja jätä maustumaan, kunnes ne lisätään taikinaan.
- Ota voista nokare ja voitele sillä 1,8 litran rengasvuoka. Korppujauhota pinta.
- Vatkaa voi ja sokeri kulhossa. Sekoita joukkoon rahka ja kananmunat.
- Lisää jauho-leivinjauheseos, sekoita kunnes tasaista, älä vaivaa. Lisää lopuksi rommirusinat liemineen, sekoita.
- Sekoita kinuskikreemin joukkoon kaneli. Lusikoi kolmannes taikinasta kakkuvuokaan. Painele lusikalla taikinaan vana ja levitä siihen kreemiä. Lisää päälle n. puolet jäljellä olevasta taikinasta. Tee toinen kreemiraita. Lisää loppu taikina, tasoita pinta ja nosta taikinaa hieman vuoan reunoja kohti. Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä, jolloin raidat hieman sekoittuvat.
- Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla 55 min tai kunnes kypsä. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan materiaali.
- Anna jäähtyä 5 min ennen kumoamista. Kun kakku on jäähtynyt, peitä ja anna kakun tekeytyä viileässä seuraavaan päivään. Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
320 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
38,1 g
Rasva
14,8 g
Tyydyttynyt rasva
8,2 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.