Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rommirusinakakku

Kinuskiset tiikerin raidat ja rommin maustamat rusinat maistuvat talven juhlien ja viikonloppujen kahvikakussa. Kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä ja tarjota huoneenlämpöisenä.

Rommirusinakakku
Rommirusinakakku

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Rommirusinat

  • 1½ dl rusinoita
  • ½ dl rommia
  • 1 rkl sokeria

Ohje

  1. Valmista ensin rommirusinat. Yhdistä ainekset ja anna maustua huoneenlämmössä useampi tunti tai yön yli. Voit myös kuumentaa ainekset mikrossa n. 1 min tai kunnes neste kiehuu. Sekoita ja jätä maustumaan, kunnes ne lisätään taikinaan.
  2. Ota voista nokare ja voitele sillä 1,8 litran rengasvuoka. Korppujauhota pinta.
  3. Vatkaa voi ja sokeri kulhossa. Sekoita joukkoon rahka ja kananmunat.
  4. Lisää jauho-leivinjauheseos, sekoita kunnes tasaista, älä vaivaa. Lisää lopuksi rommirusinat liemineen, sekoita.
  5. Sekoita kinuskikreemin joukkoon kaneli. Lusikoi kolmannes taikinasta kakkuvuokaan. Painele lusikalla taikinaan vana ja levitä siihen kreemiä. Lisää päälle n. puolet jäljellä olevasta taikinasta. Tee toinen kreemiraita. Lisää loppu taikina, tasoita pinta ja nosta taikinaa hieman vuoan reunoja kohti. Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä, jolloin raidat hieman sekoittuvat.
  6. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla 55 min tai kunnes kypsä. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan materiaali.
  7. Anna jäähtyä 5 min ennen kumoamista. Kun kakku on jäähtynyt, peitä ja anna kakun tekeytyä viileässä seuraavaan päivään. Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 320 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 38,1 g
Rasva 14,8 g
Tyydyttynyt rasva 8,2 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search