Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaRosmariinijäätelö
-
1½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ¾ dl sokeria
- 1 vaniljatanko
-
1 varsi
tuoretta rosmariiniaVoit kokeilla myös:
- 2 rkl likööriä, esim. Cuarenta y tres
- 3 keltuaista
- 2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Karamellisoidut hedelmät
- 2 omenaa
- 1 päärynä
- 4 tuoretta luumua
-
2-3 rkl (30 g)
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeri
- 2 rkl calvadosta
Jaa resepti
Ohje
Rosmariinijäätelö
- Laita maito, sokeri, halkaistu vaniljatanko ja rosmariinin oksa metalliseen kulhoon.
- Kuumenna seosta vesihauteessa sekoitellen lähelle kiehumispistettä.
- Vatkaa keltuaiset kevyesti toisessa metallikulhossa. Kaada kuuma maitoseos keltuaisten päälle hyvin sekoittaen.
- Jatka seoksen kuumentamista vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee. Seoksen ei saa antaa kuumentua liikaa, muuten keltuaiset juoksettuu.
- Nosta kulho sivuun jäähtymään ja peitä se kelmulla, jotta jäätelömassa ei kuoretu.
- Laita jäähtynyt massa vielä jääkaappiin n. kahdeksi tunniksi, jotta se jäähtyy kauttaaltaan.
- Poista vaniljatanko ja rosmariini massasta. Kaavi vaniljansiemenet massan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen jäätelömassaan.
- Laita jäätelö pakastimeen laakeassa kulhossa. Sekoita massaa puolen tunnin välein, kunnes se on kauttaaltaan jähmettynyt. (Voit myös valmistaa jäätelön jäätelökoneessa: anna koneen käydä, kunnes jäätelö on jähmettynyt.)
- Säilytä valmis jäätelö pakastimessa.
Karamellisoidut hedelmät
- Pese hedelmät hyvin. Poista omenoista ja päärynästä siemenkodat sekä kannat ja luumuista kivet. Lohko hedelmät.
- Sulata pannulla voi ja sokeri. Kaada hedelmänlohkot pannulle.
- Anna paistua muutama minuutti. Kaada lopuksi joukkoon calvados ja liekitä halutessasi.
- Tarjoa karamellisoidut hedelmät rosmariinijäätelön kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 134 kcalProteiini 1,5 gHiilihydraatti 11,9 gRasva 8,6 gTyydyttynyt rasva 4,7 gRavintokuitu 1,2 gSuola 0,1 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.