Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rosolli

Rosolli tuo joulupöytään punaisen väriloiston. Rosolliin voi lisätä myös silliä. Rosolli kaipaa seurakseen vaahdotetun kermakastikkeen. Katso ohje palvelustamme nimellä: Rosollin kastike.

Rosolli

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 (300 g) porkkanaa
  • 3-4  (300 g) perunaa
  • 1 omena
  • 4 (200 g) etikkapunajuurta
  • 3 herkkukurkkua
  • 1 sipuli

Ohje

  1. Keitä porkkanat ja perunat erikseen kypsiksi ja jäähdytä.
  2. Kuori keitetyt juurekset ja omena. Kuutioi pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuutioi myös punajuuret, herkkukurkut ja sipuli.
  4. Sekoita ainekset varovasti keskenään tai tarjoa ne raidoiksi tarjoiluastiaan aseteltuna.
  5. Valmista rosollille kastike (ks. ohje) -> https://www.valio.fi/reseptit/rosollin-kastike/.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 36 kcal
Proteiini 0,9 g
Hiilihydraatti 6,8 g
Rasva 0,2 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search