Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
nyyttiä
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl ruisjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
-
1 dl
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
Täyte
- ½ (150 g) purjoa
- 3-4 (350 g) sipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 porkkana
-
1-2 rkl (15 g)
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ rkl siirappia
- ½ tl suolaa
-
150 g
Valio Polar® juustoaValio Polar® on saanut innoituksensa pohjoisesta luonnosta, joka ei tunne kompromisseja. Sen maku on samaan…
Voiteluun
- 1 kananmuna
Jaa resepti
Ohje
- Lisää huoneenlämpöiseen voihin jauhot seoksena. Nypi murumaiseksi.
- Lisää piimä. Sekoita taikinaksi. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Viipaloi puhdistettu, halkaistu purjo. Leikkaa kuoritut, puolitetut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Jos lisäät myös porkkanan, vuole se ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä.
- Paista kasvikset kevyesti voissa pannulla. Mausta siirapilla ja suolalla.
- Nosta pannu levyltä. Raasta juusto ja lisää se jäähtyneeseen sipuliseokseen.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi (n. 1 mm) levyksi. Ota pyöreällä muotilla (Ø n. 10 cm) paloja.
- Laita palojen keskelle täytettä. Nipistä nyytit kiinni.
- Nosta nyytit leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 min tai kunnes nyytit ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita.
KORISTELUIDEA
- Kiedo pitkä ruohosipuli solmuksi nyytin ympärille juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
280 kcal
Proteiini
8,2 g
Hiilihydraatti
21,2 g
Rasva
17,6 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2,2 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.