
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
55 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
laskiaispullaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 25 g hiivaa
-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 tl kardemummaa
- 7-8 dl (n. 500 g) vehnäjauhoja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voiteluun
- kananmunaa
Täyte
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 tl vaniljasokeria
- 150 g mantelimassaa
Pinnalle
- 1½ dl tomusokeria
- 2 tl vettä
- 1 dl vadelmahilloa
- 25 g hiivaa
- 2½ dl Valio maitoa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 tl kardemummaa
- 7-8 dl (n. 500 g) vehnäjauhoja
- 100 g Valio voita
Voiteluun
- kananmunaa
Täyte
- 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
- 1 tl vaniljasokeria
- 150 g mantelimassaa
Pinnalle
- 1½ dl tomusokeria
- 2 tl vettä
- 1 dl vadelmahilloa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon
- Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta pyöreitä pullia. Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
- Voitele pullat munalla.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Leikkaa mantelimassa 12 viipaleeksi.
- Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mantelimassasiivuilla sekä kermavaahdolla.
- Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi. Pursota rengas pullien päälle. Lusikoi renkaan keskelle vadelmahilloa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
312 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
38,9 g
Rasva
14,5 g
Tyydyttynyt rasva
7,1 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.