Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Runebergin laskiaispulla

Hybridileivonnaiset ovat viime aikojen leivontahittejä. Alkuvuoden herkullisimmat juhlat Runebergin päivä ja laskiainen yhdistyvät tässä mehevässä pullassa vastustamattomaksi kokonaisuudeksi.

Runebergin laskiaispulla
Runebergin laskiaispulla

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
laskiaispullaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 7-8 dl (n. 500 g) vehnäjauhoja
  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Voiteluun

  • kananmunaa

Täyte

Pinnalle

  • 1½ dl tomusokeria
  • 2 tl vettä
  • 1 dl vadelmahilloa
  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl Valio maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 7-8 dl (n. 500 g) vehnäjauhoja
  • 100 g Valio voita

Voiteluun

  • kananmunaa

Täyte

  • 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g mantelimassaa

Pinnalle

  • 1½ dl tomusokeria
  • 2 tl vettä
  • 1 dl vadelmahilloa

Ohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon
  2. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  4. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  5. Leivo taikinasta pyöreitä pullia. Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
  6. Voitele pullat munalla.
  7. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
  8. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Leikkaa mantelimassa 12 viipaleeksi.
  9. Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne mantelimassasiivuilla sekä kermavaahdolla.
  10. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi. Pursota rengas pullien päälle. Lusikoi renkaan keskelle vadelmahilloa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 312 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 38,9 g
Rasva 14,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,1 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1