Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
8
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- ½ tl leivinjauhetta
-
1 prk (200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
- 100 g valkosuklaata sulatettuna
- 3 rkl tummaa rommia tai punssia
Koristeluun
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
1 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
100 g
vadelmiaVoit kokeilla myös:
- 1 dl vadelmahilloa
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 prk (200 g) Valio kinuskikreemiä
- 100 g valkosuklaata sulatettuna
- 3 rkl tummaa rommia tai punssia
Koristeluun
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
- 1 dl Valio kuohukermaa laktoositon
- 100 g vadelmia
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita taikinan ainekset keskenään.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Levitä taikina vuokaan.
- Paista kakku uunin keski- tai alaosassa tasalämmöllä 200 asteessa n. 25 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeä.
- Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
- Vaahdota tuorejuusto ja kerma kuohkeaksi. Laita pursotinpussiin ja käytä tähtityllaa. Koristele vaahtopursotuksin ja vadelmin.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
316 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
26,3 g
Rasva
20,6 g
Tyydyttynyt rasva
7,4 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.