Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
3 h 25 min
Yhteensä
4 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
9 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl mantelirouhetta
- 1 rkl leivinjauhetta
- ½ tl kardemummaa
-
175 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön kevytkermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Kostutukseen
- ½ dl vettä
- ½ dl sokeria
- 1½ dl punssia
Täyte ja pinnalle
- 3½ dl vadelmahilloa
- 5 dl tomusokeria
- 2 rkl vettä
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne vaahtoon jäähtyneen voisulan ja kerman kanssa vuorotellen.
- Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille uunipellille (30 x 40 cm). Mitä tasaisemmin levität taikinan, sitä tasaisemman kakun saat.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki.
- Puolita torttulevy. Tasaa halutessasi reunat.
- Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää punssi.
- Kostuta toinen torttulevyistä valelemalla puolet kostutusliemestä. Levitä päälle 1 ½ dl hilloa. Nosta toinen levy päälle ja kostuta. Anna maustua mielellään 2 - 3 h tai seuraavaan päivään.
- Pursota loppu hillo raidoksi kakun pinnalle. Sekoita tomusokeri ja vesi. Tarkista paksuus. Pursota sokeriseosta raitojen väliin kakkupinnalle.
- Tarjoa kahvipöydän herkkuna tai kuuman kaakaon kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
305 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
47 g
Rasva
9,9 g
Tyydyttynyt rasva
4,5 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.