Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
6 h 20 min
Yhteensä
6 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.4
tähteä viidestä
42 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl mantelijauhetta
- ½ dl pipari- tai keksimuruja
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl kardemummaa
-
¾ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Tortun keskelle
- ⅓ dl vadelmamarmeladia (paistonkestävää)
Kostutukseen
- 2 rkl kuumaa vettä
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä
Koristeluun
- ⅓ dl vadelmamarmeladia
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl kylmää vettä
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen muna samalla vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
- Annostele reilu puolet taikinasta voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin. Laita 1/2 tl vadelmamarmeladia pienellä lusikalla keskelle taikinaa. Lisää loppu taikina päälle.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
- Jäähdytä hetken aikaa.
- Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
- Ota tortut pois vuoista. Laita vielä hiukan vadelmamarmeladia keskelle torttua. Sekoita tomusokeri ja vesi. Pursota se renkaaksi hillosilmän ympärille.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
371 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
41,6 g
Rasva
19,7 g
Tyydyttynyt rasva
9,5 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.