Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Runebergin Whoopiet

Täytetty runebergin pikkuleipä on lainaa rapakon takaa, sillä pohjana oleva Whoopie-resepti on tällä kertaa maustettu runebergin tortun tyypillisillä mausteilla, eli mantelilla ja kardemummalla. Täyte on tuorejuustokerma, jossa punssi toimii mausteena. Koristelu on toteutettu perinteisen runebergin tortun tapaan.

Runebergin Whoopiet
Runebergin Whoopiet

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1¼ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl mantelirouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa

Täyte

Lisäksi

  • 2 dl vadelmahilloa
  • 1 annosta sokerikuorrutetta

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vanilliinisokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna ja maitorahka. Sekoita lopuksi joukkoon keskenään yhdistetyt kuivat aineet.
  2. Pursota taikinasta n. 32 kpl pyöreitä leivospohjia (Ø n. 5 cm) leivinpaperin päälle pellille. Paista palat 175 asteessa uunissa kiertoilmassa (tai 200 asteessa tasalämmössä) n. 17 min tai kunnes kypsiä.
  3. Valmista täyte: Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja punssi.
  4. Pursota täytteestä rengas whoopie-pohjan päälle. Pursota vadelmahilloa täytteen keskelle. Laita toinen whoopie-pohja päälle.
  5. Koristele whoopiet sokerikuorrutteella ja vadelmahillolla.
  6. Whoopiet ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantuneet ja rakenne hieman pehmentynyt.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 275 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 29,6 g
Rasva 14,4 g
Tyydyttynyt rasva 7,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search