Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Ruukkujuusto

Omatekoinen tuorejuusto ilahduttaa vieraita ja omaa perhettä. Pakkaa juusto kauniiseen savi- tai lasipurkkiin ja vie lahjaksi tuttaville.

Ruukkujuusto
Ruukkujuusto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
dl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ½ l
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 l
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • 2 prk (à 120 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön smetana 120 g laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • timjamia
  • basilikaa
  • 1-2  valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa
  • ½ l Valio maitoa
  • 1 l Valio piimää
  • 2 prk (à 120 g) Valio Keittiön smetanaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • timjamia
  • basilikaa
  • 1-2  valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa

Ohje

  1. Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Ota levy pois päältä. Vatkaa keskenään piimä, smetana ja muna. Sekoita seos maidon joukkoon. Peitä kattila kannella, anna olla levyllä jälkilämmöllä n. 20 min.
  2. Nosta juustomassa sideharsolla vuorattuun siivilään ja valuta hera pois. Jätä juustomassa pehmeäksi ja siirrä kulhoon.
  3. Lisää yrtit ja mausteet. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Tarjoa esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.

Vinkki

Ruukkujuusto säilyy jääkaapissa peitettynä muutaman vuorokauden.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 86 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 3,8 g
Rasva 6,2 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1