
Ranska
Ranska tunnetaan viini- ja juustomaana, mutta se on myös tunnettu ruoastaan maailmalla. Ihanat leivokset, maukkaat maalaisruoat ja elegantit ruokalajit ovat ominaisia rankalaisessa keittiössä. Laadukkaat ja tuoreet raaka-aineet ovat ranskalaisen keittiön ehdottomia kulmakiviä.
Rankalaisessa ruoassa käytetään paljon lihaa, kasviksia ja yrttejä. Monelle tuttuja ranskalaisia herkkuja ovat esimerkiksi ratatouille, patonki, Crème brûlée eli paahtovanukas ja Tarte tatin eli keikauskakku. Ja eihän unohdeta suloisia macaron-leivoksia sekä suolaisia ja makeita galette piirakoita. Perinteisen crème brûléen voit halutessasi maustaa esimerkiksi limellä.
Ranskalaiset suolaiset ruoat voivat olla hyvinkin elegantteja ja hienostuneita, mutta niitäkään ei kotikokin tarvitse säikähtää! Kokeile ratatouillen lisäksi vaikkapa sipulipiirakkaa, kampasimpukoita tai kukkoa viinissä ja hurmaannu ranskalaisista mauista.
Tutustu rankalaisen keittiön makumaailmaan ja löydä suosikkireseptisi!
50 reseptiä

Burgundinpata

Paris Brest

Kuhaa meunière

Sienigalette

Lyonin kanapata

Appelsiini tarte tatin pellillä

Kinuskinen clafoutis eli uunivanukas

Mornay-juustokastike

Crème brûlée -piirakka

Savulohi quiche eli savulohipiiras

Ranskalainen kanapata

Sitruuna-timjamikampasimpukat

Charlotte russe

Kinuski-kanelibrûlée

Appelsiini-rosmariiniankkaa

Persikkapiirakka

Macarons

Kukkoa viinissä

Helppo Oivariini hollandaise

AURA pekoni-viikunagalette

Karitsan paahtopaisti

Marjaclafoutis eli marjainen uunivanukas

Lime crème brûlée

Briossisämpylät
Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä?