Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Saaristolaishyytelö

Saaristolaishyytelö on kuin suolainen juustokakku ilman pohjaa. Herkullisen pehmoinen hyytelö sopii nautittavaksi ruislastuilla tai saaristolaisleivällä dippaillen. Vähähiilihydraattisen saat ohjeesta korvaamalla leivän siemennäkkärillä tai jättämällä sen kokonaan pois.

Saaristolaishyytelö
Saaristolaishyytelö

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 180 g isoja katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 2 prk (à 150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 0 kg mustapippuria myllystä ja ripaus suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua ja sitruunan raastettu kuori
  • 3 liivatetta

Pinnalle

  • 50 g kylmäsavulohta
  • 0 kg ruissipsejä
  • 0 kg tilliä
  • 0 kg mummonkurkkuja

Ohje

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Voit nopeuttaa sulamista laittamalla katkaravut siivilään ja valuttamatta niiden päälle viileä vettä.
  2. Hienonna kylmäsavulohi ja ravut.
  3. Vaahdota kerma ja crème fraîche yhdessä. Sekoita kaikki ainekset.
  4. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  5. Kuumenna sitruunamehu kahvikupissa mikrossa. Sulata valutetut liivatteet kuumaan mehuun. Kaada täytteen joukkoon.
  6. Lusikoi täyte kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Nosta peitettynä jääkaappiin hyytymään.
  7. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille. Koristele.
  8. Tarjoa alkuruokana, suolaisena kahvitarjottavana tai illanistujaisten jaettavana "dippinä".

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 231 kcal
Proteiini 11,3 g
Hiilihydraatti 1,6 g
Rasva 20,1 g
Tyydyttynyt rasva 11,1 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • ruissipsejä
  • tilliä
  • mummonkurkkuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search