Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h 25 min
Yhteensä
3 h 55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
vuokaleipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
7 dl
Valio Eila® rasvatonta piimääValio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
- 400 g mämmiä, Kymppi mämmi
- 50 g hiivaa
- 1½ dl siirappia
- 2 tl suolaa
- 2 dl ruisjauhoja
- 9 dl vehnäjauhoja
-
2 rkl (30 g)
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg korppujauhoja
Pinnalle
- 2 rkl kahvia
- 2 rkl tummaa siirappia
Vuokiin
-
0 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä piimä-mämmiseos kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Jos käytät yleiskonetta (suositeltavaa) kaada seos taikinakoukulla varustettuun kulhoon.
- Lisää siirappi ja suola. Sekoita. Lisää ruis- ja vehnäjauhot, alusta taikinaksi. Taikinan kuuluu olla rakenteeltaan löysää. Lisää loppuvaiheessa pehmeä huoneenlämpöinen voi.
- Anna taikinan kohota 1 h 30 min liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.
- Voitele ja korppujauhota kaksi pitkää leipävuokaa (tilavuus à n. 1,5 l). Jaa taikina vuokiin.
- Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa ensin 1 h 15 min. Valele leipien pinta lämpimällä kahvi-siirappiseoksella.
- Laita leivät takaisin uuniin ja kypsennä vielä 20 min, toista voitelu ja paista vielä 20 min.
- Ota leivät uunista ja anna jäähtyä noin vartti.
- Kumoa leivät vuoista. Anna jäähtyä ritilällä.
- Säilytä leivät esim. folioon käärittyinä jääkaapissa / viileässä. Leivän maku on parhaimmillaan 1 - 2 päivän kuluttua valmistuksesta.
- Nauti siivutettu leipä voin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
195 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
37,3 g
Rasva
1,7 g
Tyydyttynyt rasva
0,7 g
Ravintokuitu
2,6 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- korppujauhoja
- Valio voita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.