Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
vuokapullaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- ½ pussia (á 0,5 g) sahramia
- 1 rkl kardemummaa
-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 pala (50 g) hiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1¼ tl suolaa
- n. 1 kg (15 dl) vehnäjauhoja
-
200 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Pienten joulupullien pinnalle
- 0 kg rusinoita ja raesokeria tai mantelirouhetta
Vuokapullan täytteeseen
-
0 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg mantelilastuja tai rouhittua mantelia
- 0 kg kirsikoita, rusinoita
- 0 kg raesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Sulata 2 rkl taikinaan tulevasta voista kattilassa. Sekoita voisulaan sahrami ja kardemumma. Kiehauta sekoittaen.
- Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota maitoseokseen hiiva. Lisää munat, sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Lisää viimeisenä haalea voisula.
- Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Pienet joulupullat
- Kaada kohonnut pullataikina jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa taikina tasaiseksi. Jaa taikina 30 - 40 osaan.
- Muotoile erilaisia joulupullia kuten kirkonportti, papin tukka, Lucian kruunu, jouluvaunut, joulupulla, joulupoika, pässinpää, kotilo, hannunvaakuna ja palmikkosydän. Kohota pullat.
- Paina kohonneisiin pulliin rusinoita. Voitele pullat. Ripota päälle halutessasi raesokeria tai mantelirouhetta. Paista 225 asteessa n. 10 min.
Joulupulla vuoassa
- Leivo normaalia pikkupullia pienempiä pullia. Asettele pullat pitkulaisen paistovuoan (esim. pahvinen Bruno tai voideltu, pinnoitettu vuoka) pohjalle kahteen riviin. Laita pullarivien väliin pienet taikinapalat. Lisää voinokareita, mantelia, viipaloituja kirsikoita, rusinoita ja raesokeria keskelle. Leivo täytteen päälle ohut palmikko. Anna kohota.
- Voitele munalla. Ripota päälle raesokeria ja mantelilastuja. Paista 200 asteessa n. 15 min. Annoksesta tulee 3 pitkulaista vuokapullaa, paista mahdollinen ylimääräinen taikina pikkupulliksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
302 kcal
Proteiini
7,4 g
Hiilihydraatti
45,5 g
Rasva
9,5 g
Tyydyttynyt rasva
5,1 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- rusinoita
- Valio voita
- mantelilastuja
- kirsikoita
- raesokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.