Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
5 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 pussi (60 g) mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
1½ dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 5-6 dl (250 g) mansikoita viipaleina
- 1¼ dl sokeria
-
4 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 1 rkl tuoretta minttua tai sitruunamelissaa hienonnettuna
- 2 tl vaniljasokeria
-
3 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Pinnalle
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl (150 g) mansikoita
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi
- Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon, sekoita varoen esim. puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 litran vuokaan.
- Paista 175 asteessa kypsäksi, n. 35 min. Kumoa ja leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan.
- Vuoraa pesty ja kuivattu kakkuvuoka muovikelmulla. Laita kansilevy vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kostuta.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sokeroi ohuiksi viipaleiksi leikatut mansikat. Lisää jogurtti, hienonnettu yrtti ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi
- Kuumenna kattilassa kiehuvaksi 1 rkl appelsiinitäysmehua (tai vettä). Purista liotusvesi liivatteista. Sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää hiukan jäähtyneenä jogurttiseokseen. Lisää viimeisenä kermavaahto kevyesti sekoitellen.
- Kaada puolet täytteestä vuokaan kakkupohjan päälle, tasoita. Lisää keskimmäinen kakkulevy, kostuta. Lisää loput täytteestä. Kostuta viimeinen kakkulevy leikkauspinnan puolelta. Laita vuokaan leikkauspinta alaspäin.
- Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yli yön tai 4 - 6 tuntia. Kumoa. Koristele kermavaahdolla ja mansikoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
203 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
20 g
Rasva
11,5 g
Tyydyttynyt rasva
5,7 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.