Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Saksalainen mansikka-jogurttikakku

Tässä mansikkakakussa maistuu hyydytetty jogurttitäyte. Koristele kakku mansikoilla ja kermavaahdolla.

Saksalainen mansikka-jogurttikakku
Saksalainen mansikka-jogurttikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 pussi (60 g) mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 5-6 dl (250 g) mansikoita viipaleina
  • 1¼ dl sokeria
  • 4 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 rkl tuoretta minttua tai sitruunamelissaa hienonnettuna
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Pinnalle

  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl (150 g) mansikoita

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi
  2. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon, sekoita varoen esim. puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 litran vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa kypsäksi, n. 35 min. Kumoa ja leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan.
  4. Vuoraa pesty ja kuivattu kakkuvuoka muovikelmulla. Laita kansilevy vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kostuta.
  5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sokeroi ohuiksi viipaleiksi leikatut mansikat. Lisää jogurtti, hienonnettu yrtti ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi
  6. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi 1 rkl appelsiinitäysmehua (tai vettä). Purista liotusvesi liivatteista. Sulata liivatteet kuumaan mehuun. Lisää hiukan jäähtyneenä jogurttiseokseen. Lisää viimeisenä kermavaahto kevyesti sekoitellen.
  7. Kaada puolet täytteestä vuokaan kakkupohjan päälle, tasoita. Lisää keskimmäinen kakkulevy, kostuta. Lisää loput täytteestä. Kostuta viimeinen kakkulevy leikkauspinnan puolelta. Laita vuokaan leikkauspinta alaspäin.
  8. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yli yön tai 4 - 6 tuntia. Kumoa. Koristele kermavaahdolla ja mansikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 203 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 20 g
Rasva 11,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search