Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Salaattijuus­to­galette

Herkullinen salaattijuustopiirakka syntyy ilman piirakkavuokaa: piirakka kootaan uunipellille ja taikinan reunat taitellaan huolettomasti täytteiden päälle.

Salaattijuustogalette
Salaattijuustogalette

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 1 dl (125 g)
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 125 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Täyte

Voiteluun

  • oliiviöljyä

Ohje

  1. Sekoita maitorahka ja huoneenlämpöinen voi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Muotoile taikina palloksi ja peitä kelmulla. Anna levätä jääkaapissa 1/2 - 1 h.
  3. Kuori punajuuri ja bataatti. Leikkaa ohuiksi (1 - 2 mm) viipaleiksi. Ripottele viipaleille suola.
  4. Sekoita valutettu salaattijuusto ja crème fraîche.
  5. Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä n. 1/2 cm paksuksi pyöreäksi levyksi.
  6. Lusikoi pohjalle salaattijuustoseos. Jätä n. 4 cm reunoista tyhjäksi. Asettele juuresviipaleet päälle ja voitele ne oliiviöljyllä. Nostele reunat juuresten päälle.
  7. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 35 min.
  8. Tarjoa galette hieman jäähtyneenä suolaisen piirakan tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 242 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 12,2 g
Rasva 18,3 g
Tyydyttynyt rasva 10,8 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1