
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 35 min
Yhteensä
2 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Taikina
-
1 dl (125 g)
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
-
1 dl
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
Täyte
- 1 iso punajuuri
- 150 g bataattia
- ½ tl suolaa
-
1 prk (160 g)
Valio Keittiön salaattijuustokuutioita yrttiValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Voiteluun
- oliiviöljyä
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita maitorahka ja huoneenlämpöinen voi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Muotoile taikina palloksi ja peitä kelmulla. Anna levätä jääkaapissa 1/2 - 1 h.
- Kuori punajuuri ja bataatti. Leikkaa ohuiksi (1 - 2 mm) viipaleiksi. Ripottele viipaleille suola.
- Sekoita valutettu salaattijuusto ja crème fraîche.
- Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä n. 1/2 cm paksuksi pyöreäksi levyksi.
- Lusikoi pohjalle salaattijuustoseos. Jätä n. 4 cm reunoista tyhjäksi. Asettele juuresviipaleet päälle ja voitele ne oliiviöljyllä. Nostele reunat juuresten päälle.
- Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 35 min.
- Tarjoa galette hieman jäähtyneenä suolaisen piirakan tapaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
242 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
12,2 g
Rasva
18,3 g
Tyydyttynyt rasva
10,8 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- oliiviöljyä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.