Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 kananmunaa
-
4 rkl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ¼ tl suolaa
-
1-2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
½ pussia (à 150 g)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
-
1 prk (180 g)
Valio Keittiön salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
- ½ dl ruohosipulia
Päälle
- 100 g salaattisekoitusta, esim. punasalaattia, rucolaa
- 1 dl tuoreita yrttejä, esim. persiljaa ja basilikaa
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 dl mustia oliiveja
- 1 rkl avokado- tai rypsiöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- 1 tl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Aloita salaattimunakaan valmistaminen päälle tulevasta salaatista: huuhdo ja kuivaa/linkoa salaatit ja yrtit. Lohko kirsikkatomaatit. Viipaloi oliivit. Yhdistä avokado- tai rypsiöljy, sitruunamehu, balsamietikka ja sokeri.
- Vatkaa munia kulhossa haarukalla, lisää maito ja suola.
- Kuumenna tilava paistinpannu tai paistokasari ja lisää sille Oivariini. Kun rasva on hiukan ruskistunut, lisää munakasseos ja pizzajuustoraaste pannulle. Pannu saa olla aluksi kuuma, mutta vähennä lämpöä tässä vaiheessa. Ripottele munakasseokselle n. 3/4 salaattijuustokuutioista ja ruohosipuli. Vedä kypsyvää munakasseosta puuhaarukalla pohjaa pitkin pannun keskustaan päin. Alenna vielä lämpöä ja peitä munakas hetkeksi kannella. Kun munakas on hyytynyt, nosta pannu levyltä.
- Leikkaa munakas 4 osaan. Siirrä munakaspalat lämpimälle tarjoiluvadille. Ripottele niille salaattisekoitusta ja yrttejä. Lisää tomaatit ja oliivit.
- Pirskota sitruuna-öljykastike salaatin päälle. Koristele munakas lopuilla salaattijuustokuutioilla. Tarjoa salaattimunakas heti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
162 kcal
Proteiini
9,6 g
Hiilihydraatti
1,5 g
Rasva
12,9 g
Tyydyttynyt rasva
5,2 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.