Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
2 h 30 min
Yhteensä
3 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.8
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaLakritsiseos
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 100 g lakritsitoffeekaramelleja, Kick
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl turkinpippurirouhetta, Fazer
Täyttäminen ja kuorrutus
- ½-1 dl sokeroitua, vedellä laimennettua sitruunamehua
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruunaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 250 g marsipaania, mustaa
- 125 g vaahtokarkkilevitettä tai sokerimassaa, valkoista
Vuokaan
- 0 kg tomusokeria
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ rkl korppujauhoja
Jaa resepti
Ohje
Lakritsiseos
- Valmista ensin lakritsiseos.
- Mittaa kuohukerma kattilaan. Paloittele joukkoon karamellit. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes karamellit ovat sulaneet. Nosta seos jääkaappiin. Anna sen kylmettyä useampi tunti. (Lakritsitoffee-kermaseoksen voi valmistaa ja laittaa jääkaappiin jo vaikka edellisenä päivänä.)
Pohja
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja turkinpippurirouhe. Lisää seos muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen.
- Kaada voideltuun, korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (Ø n. 24 cm).
- Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.
- Kumoa kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
Täyte ja kostutus
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
- Vatkaa lakritsiseos vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Levitä laimennetulla sitruunamehulla kevyesti kostutetun kakkupohjan päälle purkillinen rahkaa ja puolet vaahdosta.
- Laita kakun keskikerros päälle. Kostuta ja täytä edellisen tapaan.
- Laita kakkukansi päälle. Kostuta
Kakun koristelu
- Muotoile musta marsipaani palloksi. Kauli se tuorekelmun välissä pyöreäksi levyksi. Levyn tulee olla kooltaan koko kakun (myös reunat) peittävä.
- Siirrä marsipaanilevy kelmun avulla kakulle. Painele tiiviiksi, tasaa reunat veitsellä.
- Kauli vaahtokarkkimassasta 1 1/2 mm:n vahvuista levyä tomusokerilla jauhotetulla pöydällä. Tee levystä yksi iso haamu tai monta pientä haamufiguuria.
- Iso haamu: Hahmottele levylle kakun pinnan kokoinen haamu. Leikkaa se irti veitsen kärjellä. Tee mustasta marsipaanista silmät.
- Haamufiguurit: Ota levystä pyöreällä muotilla tai juomalasilla paloja. Muotoile ne haamuiksi esim. foliosta rypistetyn pallukan päällä. Paina silmäreiät tulitikulla. Nosta muotoillut figuurit kovettumaan leivinpaperille.
- Tarjoa halloweenkakkuna. Koristelua varioimalla voit tarjota kakkua muissa juhlissa, esim. synttärikakkuna.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
278 kcal
Proteiini
6,4 g
Hiilihydraatti
36,2 g
Rasva
11,7 g
Tyydyttynyt rasva
4,5 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.