Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h 25 min
Yhteensä
4 h 55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 150 g tummaa suklaata
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 kananmunaa
- 1¼ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kaakaojauhetta
Kuorrutus
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 8 (n. 150 g) lakritsitoffeekaramelleja, esim. Hopea toffee tai Kick
- 1-2 rkl raakalakritsijauhetta
- ½ tl suolaa
- 0 kg mustaa elintarvikeväriä
- 0 kg nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Sulata suklaa ja voi isohkossa kattilassa. Sekoita joukkoon ensin sokerit ja sitten munat yksitellen. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe ja sihtaa ne taikinan joukkoon. Sekoita nostellen.
- Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (n. 15 x 20 cm). Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 25 min, kunnes taikina lakkaa hyllymästä vuoan keskellä. Pohja saa kuitenkin jäädä kosteaksi.
- Pohjan jäähtyessä valmista kuorrutus: Mittaa kattilaan kerma ja toffeekaramellit, paloittele tarvittaessa. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes seos on tasaista ja karamellit ovat sulaneet. Nosta lämpöä ja keitä muutama min samalla sekoittaen, että seos paksunee hiukan.
- Lisää raakalakritsijauhe, suola ja halutessasi elintarvikeväri. Anna jäähtyä hetki ja kaada suklaapohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Nosta jääkaappiin jäähtymään.
- Leikkaa levystä pieniä n. 4 x 4 cm:n paloja. Pakasta tarvittaessa ylimääräiset palat.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
378 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
33,5 g
Rasva
24,5 g
Tyydyttynyt rasva
13,4 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustaa elintarvikeväriä
- nonparelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.