
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h 25 min
Yhteensä
4 h 55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 150 g tummaa suklaata
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 kananmunaa
- 1¼ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kaakaojauhetta
Kuorrutus
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 8 (n. 150 g) lakritsitoffeekaramelleja, esim. Hopea toffee tai Kick
- 1-2 rkl raakalakritsijauhetta
- ½ tl suolaa
- mustaa elintarvikeväriä
- nonparelleja
- 150 g tummaa suklaata
- 150 g Valio voita
- 2 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 kananmunaa
- 1¼ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kaakaojauhetta
Kuorrutus
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 8 (n. 150 g) lakritsitoffeekaramelleja, esim. Hopea toffee tai Kick
- 1-2 rkl raakalakritsijauhetta
- ½ tl suolaa
- mustaa elintarvikeväriä
- nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Sulata suklaa ja voi isohkossa kattilassa. Sekoita joukkoon ensin sokerit ja sitten munat yksitellen. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe ja sihtaa ne taikinan joukkoon. Sekoita nostellen.
- Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (n. 15 x 20 cm). Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 25 min, kunnes taikina lakkaa hyllymästä vuoan keskellä. Pohja saa kuitenkin jäädä kosteaksi.
- Pohjan jäähtyessä valmista kuorrutus: Mittaa kattilaan kerma ja toffeekaramellit, paloittele tarvittaessa. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes seos on tasaista ja karamellit ovat sulaneet. Nosta lämpöä ja keitä muutama min samalla sekoittaen, että seos paksunee hiukan.
- Lisää raakalakritsijauhe, suola ja halutessasi elintarvikeväri. Anna jäähtyä hetki ja kaada suklaapohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Nosta jääkaappiin jäähtymään.
- Leikkaa levystä pieniä n. 4 x 4 cm:n paloja. Pakasta tarvittaessa ylimääräiset palat.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
378 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
33,5 g
Rasva
24,5 g
Tyydyttynyt rasva
13,4 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustaa elintarvikeväriä
- nonparelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.