Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Salviapasta

Salvia on yksi italialaisen keittiön perusyrteistä. Suomessa salviaa ollaan totuttu käyttämään lähinnä liharuokien maustamiseen, mutta se soveltuu loistavasti myös kasvisruokiin. Tämä yksinkertainen ja herkullinen pasta saa luonteensa hienosta tuoreen salvian mausta.

Salviapasta
Salviapasta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa sulata Oivariini paistinpannulla.
  3. Lisää salvian lehdet, viipaloitu punasipuli ja hienonnettu valkosipuli, kuullota hetki. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit.
  4. Valuta pasta. Sekoita pannulla kastikkeen joukkoon.
  5. Rouhaise lopuksi pinnalle mustapippuria ja ripottele juustoraastetta.

Vinkki

Voit korvata salvian halutessasi tuoreella basilikalla tai lehtipersiljalla. Lisää ne hienonnettuna pastan joukkoon valmistuksen loppuvaiheessa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 242 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 27,7 g
Rasva 11,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search