Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl garam masala -maustesekoitusta
-
¾ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
½ rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
-
3 rkl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Täyte
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 pussi (250 g) kasvissuikaleita, esim. Apetit
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl garam masala -maustesekoitusta
- 1 tl juustokuminaa
- ¼ tl suolaa
-
½ rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
- ½ pussia (à 200 g) herneitä
Jogurttikastike
- 1 tlk (227/140 g) ananasmurskaa
-
2 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 0 kg mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Valmista taikina. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon rasva, tuorejuusto ja maito. Vaivaa taikinasta kiinteä pallo ja jatka vaivaamista (n. 7 min), kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä n. 30 min.
- Valmista täyte. Kuumenna Oivariini paistinpannulla ja kypsennä siinä kasvissuikaleet. Lisää loppuvaiheessa inkivääri, garam masala, juustokumina ja suola, jatka paistamista hetki. Siirrä pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon loput täytteen aineet.
- Kauli taikina parissa erässä levyksi. Paina levyistä esim. kulholla (Ø 18 cm) yhteensä 6 kiekkoa.
- Puolita kiekot keskeltä, käännä puolikkaat kaksinkerroin. Nipistele suorat sivut erittäin hyvin kiinni. Näin syntyy kaksi tuuttia. Täytä tuutit n. 1 1/2 rkl:lla täytettä. Sulje suut, jälleen erittäin hyvin nipistellen. Siirrä samosat leivinpaperin päälle uunipellille. Toista, kunnes kaikki kiekonpuolikkaat on täytetty.
- Paista uunissa 225 asteessa n. 12 min.
- Valmista kastike. Valuta ananasmurska. Sekoita täytteen ainekset ja anna maustua hetki kylmässä. Tarjoa lämpimien samosien kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
205 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
20,1 g
Rasva
11,2 g
Tyydyttynyt rasva
3,5 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.