Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin appelsiini-laskiaispullat

Appelsiini-laskiaispullaan appelsiinia tulee sekä taikinaan mehun muodossa, että täytteeseen raikkaana viipaleena ja kermarahkaan raastettuna kuorena. Kannattaa suosia luomuappelsiineja, kun ruokaan käyttää kuorenkin. Tarjoile raikkaan appelsiini-laskiaispullan kanssa vaikkapa kupponen Valio Luomu vanhanajan täysmaitoon tehtyä tuhtia kaakaota.

Satokausikalenterin appelsiini-laskiaispullat
Satokausikalenterin appelsiini-laskiaispullat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pullataikina

  • 1 pala (50 g) hiivaa
  • 5 dl
    Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehua
    Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehu virkistää aamun kuin aamun! Laadukas ja maukas täysmehu luomuappelsiineista.
    Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehu 1 l
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1½ l vehnäjauhoja
  • 150 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g

Täyte

  • 2 dl
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 1 prk (200 g) POISTUNUT Valio Luomu™ maitorahkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 appelsiinin kuori
  • 1 viipale/pulla appelsiinia

Tarjoiluun


Ohje

Pullataikina

  1. Lämmitä luomuappelsiinitäysmehu kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikinasta n. 20 pullaa. Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
  4. Paista pullia uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Anna jäähtyä.
  5. Halkaise pullat ja täytä ne appelsiinisiivulla sekä rahkatäytteellä. Tarjoile heti.

Täyte

  1. Vatkaa sokerilla maustettu kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka ja mausta vaahto appelsiinin raastetulla kuorella.

Vinkki

Voit halutessasi kuorruttaa pullat appelsiinimehun ja tomusokerin seoksella (1 dl tomusokeria ja sen verran mehua, että seoksesta tulee sopivan paksuinen) tai ripotella pinnalle tomusokeria.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 271 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 40,4 g
Rasva 9 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
  • kaakaojuomajauhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search