Satokausikalenterin appelsiini-laskiaispullat
Appelsiini-laskiaispullaan appelsiinia tulee sekä taikinaan mehun muodossa, että täytteeseen raikkaana viipaleena ja kermarahkaan raastettuna kuorena. Kannattaa suosia luomuappelsiineja, kun ruokaan käyttää kuorenkin. Tarjoile raikkaan appelsiini-laskiaispullan kanssa vaikkapa kupponen Valio Luomu vanhanajan täysmaitoon tehtyä tuhtia kaakaota.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni220°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPullataikina
- 1 pala (50 g) hiivaa
-
5 dl
Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehuaValio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehu virkistää aamun kuin aamun! Laadukas ja maukas täysmehu luomuappelsiineista.
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1½ l vehnäjauhoja
-
150 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
Täyte
-
2 dl
Valio Luomu™ kuohukermaaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
- 1 prk (200 g) POISTUNUT Valio Luomu™ maitorahkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 appelsiinin kuori
- 1 viipale/pulla appelsiinia
Tarjoiluun
-
0 kg
Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoaValio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
- 0 kg kaakaojuomajauhetta
Ohje
Pullataikina
- Lämmitä luomuappelsiinitäysmehu kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta n. 20 pullaa. Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
- Paista pullia uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Anna jäähtyä.
- Halkaise pullat ja täytä ne appelsiinisiivulla sekä rahkatäytteellä. Tarjoile heti.
Täyte
- Vatkaa sokerilla maustettu kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka ja mausta vaahto appelsiinin raastetulla kuorella.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
- kaakaojuomajauhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.