Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin bataatti-spiraalipiirakka

Käännä luovuusnappi päälle ja taiteile ihana spiraalipiirakka oranssista ja violetista bataatista. Piirakan voi tehdä sesongin kasvisten mukaan: kokeile kesällä kesäkurpitsaa ja syksyllä punajuurta. Tarjoile piirakka sellaisenaan tai raikkaan vihersalaatin kera.

Satokausikalenterin bataatti-spiraalipiirakka
Satokausikalenterin bataatti-spiraalipiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 100 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kylmää vettä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Täyte

  • 250 g mascarponea
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl timjamia, tuoretta tai kuivattua
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 700 g bataattia tai purppurabataattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 25 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g

Ohje

  1. Mittaa kuivat ainekset kulhoon, sekoita. Leikkaa voi kuutioiksi ja nypi jauhojen sekaan. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin 15-30 minuutiksi.
  2. Kaulitse taikina ohueksi ja painele piirakkavuokaan. Töki haarukalla reikiä taikinaan ja esipaista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä hetki.
  3. Valmista täyte. Notkista mascarponejuusto ja lisää joukkoon raastettu parmesaani, hienonnettu timjami ja valkosipuli sekä mausteet, sekoita. Lisää lopuksi joukkoon kananmunat ja sekoita huolellisesti. Levitä täyte hieman jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
  4. Valmistele bataatit. Kuori ja halkaise bataatit. Höylää mandoliinilla bataatista ohuita puolikuun muotoisia siivuja. Voit myös käyttää terävää keittiöveistä bataatin siivuttamiseen.
  5. Valmistele bataatit. Kuori ja halkaise bataatit. Höylää mandoliinilla bataatista ohuita puolikuun muotoisia siivuja. Voit myös käyttää terävää keittiöveistä bataatin siivuttamiseen. Aseta siivut kulhoon ja lorauta päälle hieman öljyä. Kypsennä siivuja mikrossa noin 30 sec-1 min niin että siivut pehmenevät. Mausta suolalla ja sekoita.
  6. Kääri muutama bataattisiivu pieneksi ruusuksi ja asettele se piirakan keskelle. Paina ruusuke täytteeseen niin että se pysyy kasassa. Asettele bataattisiivuja limittäin keskiruusun ympärille, kunnes olet peittänyt täytteen.
  7. Voitele bataattisiivut sulatetulla voilla ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Piirakka on valmis kun täyte on hyytynyt ja bataattisiivut pehmenneet. Viimeistele piirakka halutessasi paahdetuilla pinjansiemenillä ja timjamilla. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 173 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 19,1 g
Rasva 9 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search