Reseptiyhteistyö
Satokausikalenterin bataatti-spiraalipiirakka
Käännä luovuusnappi päälle ja taiteile ihana spiraalipiirakka oranssista ja violetista bataatista. Piirakan voi tehdä sesongin kasvisten mukaan: kokeile kesällä kesäkurpitsaa ja syksyllä punajuurta. Tarjoile piirakka sellaisenaan tai raikkaan vihersalaatin kera.
Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
100 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kylmää vettä
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
Täyte
- 250 g mascarponea
- 50 g parmesaania raastettuna
- 2 kananmunaa
- 1 tl timjamia, tuoretta tai kuivattua
- 0 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Lisäksi
- 700 g bataattia tai purppurabataattia
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
-
25 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kuivat ainekset kulhoon, sekoita. Leikkaa voi kuutioiksi ja nypi jauhojen sekaan. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin 15-30 minuutiksi.
- Kaulitse taikina ohueksi ja painele piirakkavuokaan. Töki haarukalla reikiä taikinaan ja esipaista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä hetki.
- Valmista täyte. Notkista mascarponejuusto ja lisää joukkoon raastettu parmesaani, hienonnettu timjami ja valkosipuli sekä mausteet, sekoita. Lisää lopuksi joukkoon kananmunat ja sekoita huolellisesti. Levitä täyte hieman jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
- Valmistele bataatit. Kuori ja halkaise bataatit. Höylää mandoliinilla bataatista ohuita puolikuun muotoisia siivuja. Voit myös käyttää terävää keittiöveistä bataatin siivuttamiseen.
- Valmistele bataatit. Kuori ja halkaise bataatit. Höylää mandoliinilla bataatista ohuita puolikuun muotoisia siivuja. Voit myös käyttää terävää keittiöveistä bataatin siivuttamiseen. Aseta siivut kulhoon ja lorauta päälle hieman öljyä. Kypsennä siivuja mikrossa noin 30 sec-1 min niin että siivut pehmenevät. Mausta suolalla ja sekoita.
- Kääri muutama bataattisiivu pieneksi ruusuksi ja asettele se piirakan keskelle. Paina ruusuke täytteeseen niin että se pysyy kasassa. Asettele bataattisiivuja limittäin keskiruusun ympärille, kunnes olet peittänyt täytteen.
- Voitele bataattisiivut sulatetulla voilla ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Piirakka on valmis kun täyte on hyytynyt ja bataattisiivut pehmenneet. Viimeistele piirakka halutessasi paahdetuilla pinjansiemenillä ja timjamilla. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
173 kcal
Proteiini
3,9 g
Hiilihydraatti
19,1 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4,6 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.