Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin granaattiomena-rahkakakku

Joulun ajan kahvipöytä kaipaa astetta parempaa tarjottavaa! Näyttävä granaattiomena-rahkakakku on täydellinen kahvipöytäherkku: kaunis, helppo ja todella herkullisen makuinen. Hyydytetty kakku on kuin juustokakku, mutta ilman juustoa, sillä se valmistetaan happaman pehmeästä maitorahkasta.

Satokausikalenterin granaattiomena-rahkakakku
Satokausikalenterin granaattiomena-rahkakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g piparkakkuja
  • 50 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g

Täyte

  • 6 liivatelehteä
  • 1 prk (200 g) POISTUNUT Valio Luomu™ maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 1 dl granaattiomenamehua

Kiille

  • 3 liivatelehteä
  • 3 dl granaattiomenamehua

Koristeeksi

  • 0 kg piparkakkuja
  • 0 kg granaattiomenan siemeniä
  • 0 kg jouluisia kakunkoristeita

Ohje

Pohja

  1. Murskaa piparkakut esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se piparimurun joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Laita maitorahka kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri ja vanilja. Vaahdota kuohukerma erillisessä kulhossa.
  3. Kuumenna granaattiomenamehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet sen joukkoon. Anna jäähtyä hieman ja sekoita se sitten vispaten rahkan joukkoon. Kääntele kermavaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada seos pohjan päälle vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.

Kiille

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna ½ dl granaattiomenamehua kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Sekoita lopun mehun joukkoon. Kaada seos kakun päälle varovasti lusikan kautta. Laita hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Koristelu

  1. Irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele murustelluilla piparkakuilla, granaattiomenan siemenillä ja jouluisilla kakunkoristeilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 176 kcal
Proteiini 2,5 g
Hiilihydraatti 14,7 g
Rasva 12 g
Tyydyttynyt rasva 7,1 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • piparkakkuja
  • granaattiomenan siemeniä
  • jouluisia kakunkoristeita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search