Reseptiyhteistyö
Satokausikalenterin granaattiomena-rahkakakku
Joulun ajan kahvipöytä kaipaa astetta parempaa tarjottavaa! Näyttävä granaattiomena-rahkakakku on täydellinen kahvipöytäherkku: kaunis, helppo ja todella herkullisen makuinen. Hyydytetty kakku on kuin juustokakku, mutta ilman juustoa, sillä se valmistetaan happaman pehmeästä maitorahkasta.
Valmistusaika
Aktiivinen
24 h
Yhteensä
24 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 100 g piparkakkuja
-
50 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
Täyte
- 6 liivatelehteä
- 1 prk (200 g) POISTUNUT Valio Luomu™ maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
-
2 dl
Valio Luomu™ kuohukermaaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
- 1 dl granaattiomenamehua
Kiille
- 3 liivatelehteä
- 3 dl granaattiomenamehua
Koristeeksi
- 0 kg piparkakkuja
- 0 kg granaattiomenan siemeniä
- 0 kg jouluisia kakunkoristeita
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Murskaa piparkakut esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se piparimurun joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Täyte
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Laita maitorahka kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri ja vanilja. Vaahdota kuohukerma erillisessä kulhossa.
- Kuumenna granaattiomenamehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet sen joukkoon. Anna jäähtyä hieman ja sekoita se sitten vispaten rahkan joukkoon. Kääntele kermavaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada seos pohjan päälle vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
Kiille
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna ½ dl granaattiomenamehua kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kuumaan mehuun. Sekoita lopun mehun joukkoon. Kaada seos kakun päälle varovasti lusikan kautta. Laita hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
Koristelu
- Irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele murustelluilla piparkakuilla, granaattiomenan siemenillä ja jouluisilla kakunkoristeilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
176 kcal
Proteiini
2,5 g
Hiilihydraatti
14,7 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7,1 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- piparkakkuja
- granaattiomenan siemeniä
- jouluisia kakunkoristeita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.