Reseptiyhteistyö
Satokausikalenterin helpot bataattipihvit
Värikäs bataatti on eksoottisten hedelmien sulava seuralainen. Tässä reseptissä helpot bataattipihvit saavat rinnalleen herkullisen mangotzatzikin.
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaBataattipihvit
- 1 iso (n. 800 g) bataatti
- 2 pientä sipulia
-
30 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 2 kananmunaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1 tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 0 kg ripaus chiliä
Mangotzatziki
- 1 mango
- 2 valkosipulin kynttä
-
2 dl
Valio turkkilaista luomujogurttiaValio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
- ½ sitruunan kuori ja mehu
- 3 rkl tilliä hienonnettuna
- 0 kg suolaa
Lisäksi
- 0 kg sitruuna lohkoina
Lisukkeeksi
- 0 kg salaattia
- 0 kg leipää
- 0 kg riisiä
Jaa resepti
Ohje
Bataattipihvit
- Kuori ja kuutioi bataatti. Höyrytä kuutiot kypsiksi (n. 20 minuuttia palojen koosta riippuen) ja soseuta. Anna jäähtyä.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita bataattisose, kuullotetut sipulit, kananmunat ja korppujauhot keskenään. Mausta suolalla, muutamalla pyöräytyksellä mustapippuria sekä chilillä.
- Muotoile massasta kostutetuissa käsissä pihvejä ja paista ne keskilämmöllä voissa lettupannulla molemmin puolin kauniin ruskistuneiksi. Tarjoile lämpiminä mangotzatzikin, sitruunalohkojen ja mieluisten lisukkeiden kera.
Mangotzatziki
- Kuori mango ja leikkaa se irti keskellä olevasta kivestä. Hienonna mangon hedelmäliha. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Sekoita mango, valkosipuli ja turkkilainen jogurtti keskenään. Mausta sitruunan raastetulla kuorella ja puristetulla mehulla, hienonnetulla tillillä ja suolalla. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
101 kcal
Proteiini
2,7 g
Hiilihydraatti
13,9 g
Rasva
3,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,9 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- ripaus chiliä
- suolaa
- sitruuna
- salaattia
- leipää
- riisiä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.