Siirry sisältöön

Satokausi­ka­lenterin jogurttisilli ja uudet perunat

Alkuruokana juhannuksena tai kesämenussa tarjoilemme maukasta jogurttisilliä keitettyjen uusien perunoiden kanssa. Valio Luomu turkkilainen jogurtti on omiaan sillin kastikkeeksi, sillä se on paksua ja täyteläistä. Jogurtti maustetaan nippusipulilla, tillillä, valkosipulilla ja Dijon-sinapilla. Ripaus sokeria pyöristää maun.

Satokausikalenterin jogurttisilli ja uudet perunat
Satokausikalenterin jogurttisilli ja uudet perunat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 matjessillifileetä
  • 1 nippu kevätsipulia
  • tilliä hienonnettuna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti 400 g
  • ½ rkl Dijon-sinappia
  • ½ rkl sokeria
  • ripaus valkopippuria

Lisäksi

  • 600 g varhaisperunoita
  • Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 2 matjessillifileetä
  • 1 nippu kevätsipulia
  • tilliä hienonnettuna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl Valio turkkilaista luomujogurttia
  • ½ rkl Dijon-sinappia
  • ½ rkl sokeria
  • ripaus valkopippuria

Lisäksi

  • 600 g varhaisperunoita
  • Valio Luomu™ voita

Ohje

  1. Liota matjessilliä kylmässä vedessä tunti pari ennen valmistusta.
  2. Valuta ja leikkaa silli suupaloiksi. Hienonna nippusipuli varsineen sekä tilli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita sipuli, tilli ja valkosipuli turkkilaisen jogurtin joukkoon.
  3. Mausta Dijon-sinapilla, sokerilla ja valkopippurilla. Sekoita kastike sillien joukkoon ja anna maustua jääkaapissa perunoiden kypsymisen ajan.
  4. Keitä hyvin pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Mausta luomu voilla. Tarjoile lämpiminä jogurttisillin kera.
  5. Jogurttisilli säilyy jääkaapissa tiiviisti suljetussa purkissa muutaman päivän.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 108 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 14,7 g
Rasva 3,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 1,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1