Satokausikalenterin jogurttisilli ja uudet perunat
Alkuruokana juhannuksena tai kesämenussa tarjoilemme maukasta jogurttisilliä keitettyjen uusien perunoiden kanssa. Valio Luomu turkkilainen jogurtti on omiaan sillin kastikkeeksi, sillä se on paksua ja täyteläistä. Jogurtti maustetaan nippusipulilla, tillillä, valkosipulilla ja Dijon-sinapilla. Ripaus sokeria pyöristää maun.

Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 2 matjessillifileetä
- 1 nippu kevätsipulia
- tilliä hienonnettuna
- 1 valkosipulin kynsi
-
1 dl
Valio turkkilaista luomujogurttiaValio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
- ½ rkl Dijon-sinappia
- ½ rkl sokeria
- ripaus valkopippuria
Lisäksi
- 600 g varhaisperunoita
-
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 2 matjessillifileetä
- 1 nippu kevätsipulia
- tilliä hienonnettuna
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 dl Valio turkkilaista luomujogurttia
- ½ rkl Dijon-sinappia
- ½ rkl sokeria
- ripaus valkopippuria
Lisäksi
- 600 g varhaisperunoita
- Valio Luomu™ voita
Jaa resepti
Ohje
- Liota matjessilliä kylmässä vedessä tunti pari ennen valmistusta.
- Valuta ja leikkaa silli suupaloiksi. Hienonna nippusipuli varsineen sekä tilli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita sipuli, tilli ja valkosipuli turkkilaisen jogurtin joukkoon.
- Mausta Dijon-sinapilla, sokerilla ja valkopippurilla. Sekoita kastike sillien joukkoon ja anna maustua jääkaapissa perunoiden kypsymisen ajan.
- Keitä hyvin pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Mausta luomu voilla. Tarjoile lämpiminä jogurttisillin kera.
- Jogurttisilli säilyy jääkaapissa tiiviisti suljetussa purkissa muutaman päivän.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
108 kcal
Proteiini
3,9 g
Hiilihydraatti
14,7 g
Rasva
3,3 g
Tyydyttynyt rasva
1,1 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
1,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tilliä
- valkopippuria
- Valio Luomu™ voita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.