Satokausikalenterin juustoiset leipätikut
Mökkisesonki on vihdoinkin koittanut ja on aika kaivaa luottoreseptit esiin. Tarjoile nälkäisille mökkivieraille näitä herkullisen juustoisia leipätikkuja ja raikasta vihersalaattia piimäkastikkeen kera. Valitse leipätikkujen mausteeksi pehmeä ja aromikas Valio Luomu gouda tai pähkinäinen maasadam. Vihersalaatti ja raikas piimäkastike sopii loistavasti leipätikkujen kaveriksi. Salaattiin voit halutessasi lisätä vielä esimerkiksi makeita kirsikkatomaatteja tai ohueksi viipaloituja retiisejä.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaJuustoiset leipätikut
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl spelttijauhoja
-
100 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 100 g Valio Luomu™ gouda juustoa
- ½ tl suolaa
- 25 g hiivaa
- 2 dl vettä
- 1 rkl hunajaa
- 0 kg seesaminsiemeniä
- 0 kg sormisuolaa
Piimäkastike (noin 2,5 dl salaattikastiketta)
-
2 dl
Valio Luomu™ rasvatonta piimääValio Luomu™ rasvaton piimä on raikas ja pehmeä ruokajuoma. Nauti sellaisenaan, käytä leivontaan tai surauta…
- 2 rkl majoneesia
- 1 tl sinappia
- 1 salottisipuli
- ½ (0,5-1) valkosipulin kynttä
- suolaa ja mustapippuria
- 0 kg pehmeä keräsalaatti tai muuta haluamaasi salaattia
Ohje
Juustoiset leipätikut
- Raasta Valio Luomu™ gouda juusto karkeaksi raasteeksi. Lisää joukkoon vehnäjauho, spelttijauho ja suola, sekoita.
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja ja sekoita. Alusta joukkoon vehnäjauhoseos ja lisää lopuksi joukkoon pehmeä voi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.
- Pyörittele taikina pötköksi, ja jaa se 20 osaan. Pyörittele taikinapalat noin 15–20 cm pitkiksi, ohuiksi tikuiksi ja kierrä korkkiruuveille. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia.
- Voitele tikut kevyesti kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä ja sormisuolaa. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Piimäkastike
- Pilko salottisipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi, lisää pieneen kulhoon. Mittaa joukkoon sinappi, majoneesi ja Valio Luomu™ piimä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita kastike tasaiseksi ja anna maustua jääkaapissa 5–10 minuuttia. Pese salaatti ja asettele tarjoilukulhoon. Kaada päälle reippaasti piimäkastiketta ja tarjoile heti.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- seesaminsiemeniä
- sormisuolaa
- suolaa ja mustapippuria
- pehmeä keräsalaatti
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.