Satokausikalenterin kermainen madekeitto
Madekeitto on talviruokien klassikko. Tällä kertaa se saa hauskaa twistiä makeasta karamellisoidusta sipulista. Keittoon pilkotaan runsaasti juureksia ja se viimeistellään Valio Luomu kuohukermalla ja runsaalla määrällä tuoretta tilliä. Keiton kaveriksi passaa viipale juurileipää luomuvoilla ja -juustolla päällystettynä.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKalaliemi
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 2 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
Keitto
- 1 kg juureksia (perunaa, porkkanaa ja palsternakkaa)
-
50 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
-
2 dl
Valio Luomu™ kuohukermaaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
Karamellisoitu sipuli
- 2 isoa sipulia
-
50 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 3 rkl sokeria
- 1 rkl vettä
- ½ tl suolaa
Tarjoiluun
- 0 kg hapanjuurileipää
-
0 kg
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 0 kg Valio Luomu™ kermajuustoa
Ohje
Kalaliemi
- Pyydä kalakauppiastasi käsittelemään made tai nylje se itse ja poista sisälmykset ja kidukset. Leikkaa made noin viiteen palaan.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita mateen palat veteen. Kuori pinnalle nouseva vaahto. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää kattilaan laakerinlehdet ja maustepippurit.
- Keitä hienoisesti poreillen noin 15 minuuttia. Nouki mateen palat kattilasta ja irrota niistä lihat hieman jäähtyneinä. Siivilöi liemi talteen.
Keitto
- Kuori ja pilko juurekset. Sulata voi kattilassa ja kuullota juureksia miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
- Kaada kalaliemi juuresten päälle ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat napakan kypsiä.
- Lisää keiton joukkoon mateen lihat ja kerma. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarkista maku ja lisää joukkoon runsaasti tuoretta hienonnettua tilliä.
- Tarjoile karamellisoidun sipulin kanssa.
Karamellisoitu sipuli
- Karamellisoitua sipulia varten kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi.
- Sulata voi pienessä kattilassa ja kuullota sipulirenkaita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Lisää kattilaan sokeri, vesi ja suola ja hauduta vielä 10-15 minuuttia.
Tarjoiluun
- Keiton kaveriksi passaa viipale juurileipää luomuvoilla ja -juustolla päällystettynä.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- hapanjuurileipää
- Valio Luomu™ voita
- Valio Luomu™ kermajuustoa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.