Satokausikalenterin kerroskiisseli lumikarpaloilla
Kerroskiisseli on monille tuttu herkku, jossa marja- tai hedelmäkiisseli saa kaverikseen maidosta valmistetun kiisselin. Me kokkasimme klassikkokiisselin Valion Luomu -tuotteista: kevytmaidosta sekä herkullisen marjaisista luomumustikka- ja puolukkamehuista. Kerroskiisselistä saa juhlavan jälkiruuan, kun sen kanssa tarjoilee ihastuttavia lumikarpaloita.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaVaniljakiisseli
-
4 dl
Valio Luomu™ kevytmaitoaValio Luomu™ kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti omaan…
- ½ dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
Puolukkakiisseli
- 2½ dl Valio Hedelmätarha® luomupuolukkamehua
- 2 rkl sokeria
- 1½ rkl perunajauhoja
Mustikkakiisseli
-
2½ dl
Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehuaValio Hedelmätarha® luomumustikkamehu maistuu raikkaalta ja kotoisalta. Laadukas ja herkullinen aamiais- ja välipalajuoma sisältää mustikkamehua…
- 1½ rkl perunajauhoja
Lumikarpalot
- 100 g tuoreita karpaloita
- 1 valkuainen
- 1 dl tomusokeria
Ohje
Lumikarpalot
- Valmista lumikarpalot vähintään pari tuntia ennen tarjoilua. Erottele valkuainen kulhoon ja vispaa sitä hieman vaahdoksi. Pyörittele karpaloita valkuaisvaahdossa. Siivilöi reilusti tomusokeria voipaperille ja nostele karpalot sokerin päälle. Pyörittele karpalot sokerissa paperia liikuttelemalla ja siirrä sitten lautaselle, jolle olet siivilöinyt hieman tomusokeria. Anna kuivua huoneenlämmössä vähintään pari tuntia.
Kiisselit
- Valmista kiisselit yksitellen. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna, kunnes kiisselit sakenee. Anna jäähtyä hieman ja lusikoi kerroksittain tarjoilukulhoihin tai laseihin. Laita jääkaappiin ja anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
- Koristele annokset lumikarpaloilla sekä halutessasi syötävillä kukilla.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.