Satokausikalenterin kolme salaatinkastiketta
Ranch-kastike tehdään kesän kunniaksi tuoreista yrteistä, Valio Luomu piimästä ja majoneesista. Se sopii hyvin myös grilliruokien kaveriksi! Raikas mustikkavinegretti valmistuu ennen mustikkasesongin alkua näppärästi Valio Hedelmätarha luomumustikkamehusta. Happaman raikas versio klassikkokastike caesarista syntyy Valio Luomu turkkilaisesta jogurtista.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaRanch-kastike
-
2 dl
Valio Luomu™ rasvatonta piimääValio Luomu™ rasvaton piimä on raikas ja pehmeä ruokajuoma. Nauti sellaisenaan, käytä leivontaan tai surauta…
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl tilliä
- 2 rkl persiljaa
- 0 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Mustikkavinegretti
-
½ dl
Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehuaValio Hedelmätarha® luomumustikkamehu maistuu raikkaalta ja kotoisalta. Laadukas ja herkullinen aamiais- ja välipalajuoma sisältää mustikkamehua…
- ½ dl sitruunamehua
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
Jogurtti-caesar kastike
-
2½ dl
Valio turkkilaista luomujogurttiaValio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ dl sitruunamehua
- 2 tl Dijon-sinappia
- 2 (10 g) sardellifileetä
- 1 valkosipulin kynsi
-
1 dl
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
Ohje
Ranch-kastike
- Sekoita keskenään piimä, majoneesi ja sitruunan mehu. Hienonna valkosipulinkynsi ja yrtit, sekoita kastikkeen joukkoon. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
Mustikkavinegretti
- Sekoita ainekset keskenään.
Jogurtti-caesar kastike
- Mittaa kulhoon jogurtti, öljy, sitruunan mehu ja sinappi. Hienonna sardelli-fileet ja valkosipulinkynsi, lisää kulhoon yhdessä juustoraasteen kanssa. Soseuta kastike sauvasekoittimella.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla ja laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.