Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin kolme salaattipohjaa

Salaattisi pohjaksi voit valita sinapinsiemenillä terästetyn varhaiskaalisalaatin, grillatun salaatin tai villivihannes-vihersalaatin. Grillattu salaatti onnistuu esimerkiksi cosmopolitanista, romainesta tai sydänsalaatista. Villivihannekset ovat alkukesällä parhaimmillaan. Salaattiin sopivat hyvin esimerkiksi poimulehti, vuohenputki ja voikukka.

Satokausikalenterin kolme salaattipohjaa
Satokausikalenterin kolme salaattipohjaa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Varhaiskaalisalaatti

  • 400 g varhaiskaalia
  • 1 varsi kevätsipulia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Villivihannes-vihersalaatti

  • 1 ruukku salaattia
  • 0 kg Villiyrttejä, esim. vuohenputkea ja poimulehteä
  • 0 kg kurkkua
  • 0 kg herneitä

Grillattu salaatti

  • 200 g romainesalaattia
  • 0 kg oliiviöljyä
  • 0 kg omenaviinietikkaa
  • 0 kg suolaa

Ohje

Varhaiskaalisalaatti

  1. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kesäsipuli.
  2. Hiero kaalisuikaleisiin öljy ja omenaviinietikka, sekoita joukkoon loput aineet. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Villivihannes-vihersalaatti

  1. Revi salaatti suupaloiksi. Huuhtele ja kuivaa villivihannekset.
  2. Leikkaa kurkku paloiksi ja riivi herneet paloista (jos käytät sokeriherneitä, voi ne käyttää kuorineen!).
  3. Yhdistä salaatin ainekset keskenään ja tarjoile.

Grillattu salaatti

  1. Leikkaa salaattikerä pitkittäin puoliksi niin, että lehdet ovat edelleen kannassa kiinni.
  2. Sudi pintaan öljyä ja etikkaa ja grillaa nopeasti kuumassa grillissä niin, että saat kauniin paistopinnan.
  3. Ripottele päälle suolaa ja tarjoile lämpimänä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 69 kcal
Proteiini 1 g
Hiilihydraatti 4,6 g
Rasva 4,8 g
Tyydyttynyt rasva 0,7 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Villiyrttejä
  • kurkkua
  • herneitä
  • oliiviöljyä
  • omenaviinietikkaa
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search