Satokausikalenterin kolme salaattipohjaa
Salaattisi pohjaksi voit valita sinapinsiemenillä terästetyn varhaiskaalisalaatin, grillatun salaatin tai villivihannes-vihersalaatin. Grillattu salaatti onnistuu esimerkiksi cosmopolitanista, romainesta tai sydänsalaatista. Villivihannekset ovat alkukesällä parhaimmillaan. Salaattiin sopivat hyvin esimerkiksi poimulehti, vuohenputki ja voikukka.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaVarhaiskaalisalaatti
- 400 g varhaiskaalia
- 1 varsi kevätsipulia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Villivihannes-vihersalaatti
- 1 ruukku salaattia
- 0 kg Villiyrttejä, esim. vuohenputkea ja poimulehteä
- 0 kg kurkkua
- 0 kg herneitä
Grillattu salaatti
- 200 g romainesalaattia
- 0 kg oliiviöljyä
- 0 kg omenaviinietikkaa
- 0 kg suolaa
Ohje
Varhaiskaalisalaatti
- Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kesäsipuli.
- Hiero kaalisuikaleisiin öljy ja omenaviinietikka, sekoita joukkoon loput aineet. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Villivihannes-vihersalaatti
- Revi salaatti suupaloiksi. Huuhtele ja kuivaa villivihannekset.
- Leikkaa kurkku paloiksi ja riivi herneet paloista (jos käytät sokeriherneitä, voi ne käyttää kuorineen!).
- Yhdistä salaatin ainekset keskenään ja tarjoile.
Grillattu salaatti
- Leikkaa salaattikerä pitkittäin puoliksi niin, että lehdet ovat edelleen kannassa kiinni.
- Sudi pintaan öljyä ja etikkaa ja grillaa nopeasti kuumassa grillissä niin, että saat kauniin paistopinnan.
- Ripottele päälle suolaa ja tarjoile lämpimänä.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- Villiyrttejä
- kurkkua
- herneitä
- oliiviöljyä
- omenaviinietikkaa
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.