Satokausikalenterin kolme salaattitäytettä
Antipastotäytteessä on kuutioitua Valio Luomu gouda juustoa, artisokan sydämiä, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja ja paprikaa. Kesäkurpitsanauhat ja kirsikkatomaatit saavat makua basilikasta. Hölskytetyt yrttiperunat maustetaan Valio Luomu voilla, suolalla ja mustapippurilla ja ne maistuvat niin lämpiminä kuin kylminäkin.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaAntipastotäyte
- 125 g Valio Luomu™ gouda juustoa
- 50 g latva-artisokkaa öljyssä
- 50 g pieniä grillipaprikoita
- ¾ dl oliiveja
- + 1 rkl öljyä (0,5 dl) aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
- 1 rkl sitruunamehua
Kesäkurpitsanauhat & kirsikkatomaatit
- 200 g kesäkurpitsaa
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 2 rkl basilikaa hienonnettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
Hölskytetyt yrttiperunat
- 600 g varhaisperunoita
-
30 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 1 kesäsipulia varsineen
- 2 rkl tilliä
- 3 rkl persiljaa hienonnettuna
- 2 rkl sitruunamehua
- 0 kg suolaa 
- 0 kg mustapippuria myllystä
Ohje
Antipastotäyte
- Leikkaa juusto kuutioiksi. Leikkaa artisokat pienemmiksi paloiksi, samoin paprikat. Yhdistä kaikki ainekset keskenään.
Kesäkurpitsanauhat & kirsikkatomaatit
- Leikkaa kesäkurpitsasta ohuita nauhamaisia siivuja esimerkiksi juustohöylän avulla. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Hölskytetyt yrttiperunat
- Pese perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä hetki.
- Hienonna kesäsipuli ja yrtit. Lisää loput ainekset kattilaan, sulje kansi ja hölskyttele huolella niin, että perunat menevät rikki. Tarjoile lämpiminä tai jäähtyneinä.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- suolaa 
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.