Satokausikalenterin kukkakaali pizzaiola
Kukkakaali on keräkaalin jälkeen Suomen toisiksi suosituin kaali, mutta sitä soisi syötävän vieläkin enemmän. Me kokkasimme komeasta kotimaisesta kukkakaalista herkullista kukkakaali pizzaiolaa, jossa paahdettu kukkakaali saa ylleen mehevän leivänmuru-voi-juustokuorrutteen ja alleen maukkaan tomaattikastikepedin.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 kukkakaali
- 2 rkl öljyä
- 0 kg suolaa
- 2 tlk (à 400 g) kirsikkatomaatteja säilykkeenä
- 4 valkosipulin kynttä
- ½ ruukkua tuoretta oreganoa
- ½ ruukkua tuoretta basilikaa
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl chilihiutaleita
- 0 kg mustapippuria myllystä
-
50 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 1 dl korppujauhoja
- 125 g Valio Luomu™ gouda juustoa
Ohje
- Huuhtele kukkakaali ja leikkaa hieman kantaa pois. Leikkaa kukkakaali neljään osaan ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Hiero niihin öljyä ja mausta suolalla. Paahda kukkakaaleja 200 asteessa 10-15 minuuttia.
- Levitä säilykekirsikkatomaatit uunivuokaan ja puristele tomaatit käsin rikki. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna oregano sekä basilika. Sekoita ne tomaattien joukkoon. Mausta tomaattiseos balsamiviinietikalla, sokerilla, chilihiutaleilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Sulata voi ja sekoita se leivänmurujen joukkoon.
- Siirrä kukkakaalit tomaattikastikkeen päälle ja levitä niiden pinnalle voi-leivänmuruseos. Raasta juusto ja lisää se vuoan pinnalle. Paista pizzaiolaa 200 asteessa vielä 25 minuuttia. Tarjoile hyvän leivän ja raikkaan salaatin kera.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.