Satokausikalenterin kurpitsapaistia ja metsäsieni
Näyttävä vaihtoehto joulupöytään on Hasselbackan tyyliin valmistettu kurpitsapaisti. Kurpitsoihin tehdään viiltoja vieriviereen ja pinnat voidellaan voi-hunajaseoksella. Pieni määrä juustoraastetta takaa kauniin paistopinnan ja tuo sopivasti rapeutta. Kurpitsapaistin kaveriksi sopii kermainen metsäsieni-perunagratiini, jossa ei juustossa säästellä.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKurpitsapaisti
- 1 kg myskikurpitsaa
-
30 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 2 rkl hunajaa
- 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
Metsäsieni-perunagratiini
- 800 g perunaa
- 250 g säilöttyjä metsäsieniä
- 1 sipuli
- 4 valkosipulin kynttä
-
30 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 1 rkl ruokaöljyä
-
2 dl
Valio Luomu™ kuohukermaaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
- 300 g Valio Luomu™ kermajuustoa raastettuna
Ohje
Kurpitsapaisti
- Halkaise myskikurpitsa pituussuunnassa. Kuori puolikkaat ja lusikoi siemenet pois. Aseta myskikurpitsa leikkuupinta alaspäin leikkuulaudalle ja leikkaa siivuja, jotka eivät ulotu pohjaan asti. Käytä apuna esimerkiksi syömäpuikkoja, jotka asetat myskikurpitsan molemmin puolin.
- Sulata voi ja sekoita sen joukkoon hunaja ja balsamiviinietikka. Aseta myskikurpitsat leivinpaperille uunipellille ja sudi voiseos niiden pintaan, anna valua myös siivujen väliin. Töki muutama laakerinlehti siivujen väleihin ja ripsi kurpitsojen pintaan suolaa ja mustapippuria. Lopuksi levitä juustoraaste kurpitsoille.
- Paahda kurpitsapaisteja 200 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää ja juusto kauniin paahtuneen ruskeaa.
Metsäsieni-perunagratiini
- Kuori ja viipaloi perunat noin puolen sentin siivuiksi. Huuhtele sienet ja liota niitä tarvittaessa, puristele ylimääräinen vesi pois. Hienonna sienet tarvittaessa. Kuori ja siivuta sipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna voi ja öljy kasarissa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää perunasiivut kasariin ja paistele vielä hetki.Lisää kasariin metsäsienet ja kuohukerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
- Siirrä puolet perunaseoksesta uunivuokaan ja ripottele pinnalle puolet juustoraasteesta. Levitä loput perunat vuokaan ja lisää perunoiden pinnalle loput juustot.
- Paista gratiinia 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanutta ja kauniin paistuneen ruskeaa.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.