Reseptiyhteistyö
Satokausikalenterin lehtikaali-caesarsalaatti
Syksyn juhliin, pikkujoulupirskeisiin ja yhtä lailla myös koko perheen joulupöytään sopii timjamilla maustetuilla juustokrutongeilla höystetty lehtikaali-ceasarsalaatti.
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaJuustokrutongit
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
-
15 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 100 g Valio Luomu™ kermajuustoa
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
Caesarkastike
- 1 kananmuna
- 1 valkosipulin kynsi
- 4 (20 g) sardellifileetä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl Dijon-sinappia
- ripaus suolaa
- 2 dl rypsiöljyä
Lisäksi
- 100 g lehtikaalia
- 100 g mustakaalia
- 40 g Valio Luomu™ kermajuustoa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
Juustokrutongit
- Valmista ensin juustokrutongit. Revi leivät käsin pienemmiksi paloiksi. Sulata voi ja sekoita leipäpalojen joukkoon. Levitä leivät leivinpaperille uunipellille ja ripottele päälle juustoraaste ja timjami. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Caesarkastike
- Caesarkastiketta varten riko muna kapeaan kulhoon, sauvasekoittimen kulho on tähän paras. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää kulhoon yhdessä muiden ainesten kanssa.
- Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta sauvasekoitin rauhallisesti pinnalle sen koko ajan käydessä. Siirrä kastike hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
Kokoaminen
- Leikkaa lehti- ja mustakaaleista lehtiruodit pois. Revi tai leikkaa lehdet pienemmiksi paloiksi. Sekoita noin puolet caesar-kastikkeesta käsin hieroen kaalien joukkoon.
- Lisää krutongit. Leikkaa kermajuustosta lastuja ja sekoita joukkoon. Mausta ripauksella mustapippuria ja tarjoile loput kastikkeesta erikseen.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
281 kcal
Proteiini
3,1 g
Hiilihydraatti
7,7 g
Rasva
26,6 g
Tyydyttynyt rasva
2,7 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.