Satokausikalenterin luomujuustotarjotin
Juustotarjottimelle sopivat hyvin raikkautta ja makeutta tuovat sesongin hedelmät. Keitimme juustoille kaveriksi persimonhilloketta sekä mustapippurilla maustettua päärynäkompottia. Hillokkeiden valmistus on todella helppoa, mutta ne tekevät vieraisiin suuren vaikutuksen. Valitse juustotarjottimelle kolme-neljä erilaista juustoa. Näin jokaiselle on lemppari.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaLuomujuustojen tarjotin
- 0 kg Valio Luomu™ maasdam juustoa
- 0 kg Valio Luomu™ gouda juustoa
- 0 kg Valio Luomu™ kermajuustoa
- 0 kg klementiiniä
- 0 kg granaattiomenan siemeniä
- 0 kg viikunoita
- 0 kg suolakeksejä
- 0 kg kivettömiä oliiveja
- 0 kg saksanpähkinöitä
- 0 kg rosmariinia
Persimonhilloke
- 3 kypsää persimonia tai sharon-hedelmää
- 2 rkl sitruunamehua
-
2 rkl
Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehuaValio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehu virkistää aamun kuin aamun! Laadukas ja maukas täysmehu luomuappelsiineista.
- 1½ dl hillosokeria
Päärynä-mustapippurikompotti
- 1 kypsä päärynä
- 1 vaniljatanko
- ½ tl mustapippuria rouhittuna
- 2 kokonaista neilikkaa
- ¾ dl ruokokidesokeria
- 2 rkl vettä
Ohje
Luomujuustojen tarjotin
- Leikkaa juustot valmiiksi suupaloiksi tai jätä kokonaisiksi. Varaa kokonaisille juustoille veitset leikkaamista varten. Juustot kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoilua.
- Kasaa juustot ja muut tykötarpeet näyttävästi tarjottimelle. Varaa hilloille lusikat ja muille lisukkeille pikkuhaarukat. Koristele tarjotin rosmariinin oksilla.
Persimonhilloke
- Kuori ja paloittele persimonit. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia.
- Poista vaahto hillon pinnalta ja purkita.
Päärynä-mustapippurikompotti
- Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa päärynät kuutioiksi. Halkaise vaniljatanko pituussuunnasa ja raaputa siemenet irti veitsen avulla.
- Laita kaikki ainekset, myös vaniljatangon puolikkaat, kattilaan ja keitä kompottia noin viisi minuuttia.
- Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- Valio Luomu™ maasdam juustoa
- Valio Luomu™ gouda juustoa
- Valio Luomu™ kermajuustoa
- klementiiniä
- granaattiomenan siemeniä
- viikunoita
- suolakeksejä
- kivettömiä oliiveja
- saksanpähkinöitä
- rosmariinia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.